Izvor: InfoKG arhiva vesti 23.11.2018

Senat Univerziteta OSUĐUJE pojave neprimerenog i neakademskog ponašanja zaposlenih

InfoKG 23.11.2018
Senat Univerziteta u Kragujevcu najoštrije osuđuje sve pojave neprimerenog i neakademskog ponašanja zaposlenih na Univerzitetu u Kragujevcu, te daje punu podršku nadležnim državnim organima u preduzimanju mera u cilju sankcionisanja neželjenih… »

Počeo trodnevni MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA: Bogata ponuda, nagrade za posetioce

InfoKG 23.11.2018
Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, 10. po redu, otvoren je na Šumadija sajmu i trajaće do 25. novembra. Turističku ponudu predstaviće više od 100 izlagača iz Srbije i zemalja regiona, a posetioce očekuju i nagrade. Sajam se održava pod… »

Zastupljenost ŽENA U ODLUČIVANJU u organima vlasti od nedovoljne do veoma niske

InfoKG 23.11.2018
Zastupljenost žena u odlučivanju u organima vlasti u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji je nedovoljna, a na nivou mesnih zajednica izuzetno niska, pokazalo je istraživanje koje je Zaštitnik građana sproveo tokom 2017. godine, uz podršku Misije… »

Petković: PRIVATIZACIJE "Zastava oružja" NEĆE BITI, NOVA ZAPOŠLJAVANJA i pregovori o zaradama

InfoKG 23.11.2018
Novi generalni direktor fabrike "Zastava oružje" Mladen Petković izjavio je da privatizacije neće biti, kao ni smanjenja broja zaposlenih, te da je zatečeno finansijsko stanje daleko lošije od prikazanog, što je ocenjeno u izveštajima revizora… »

Predstava “Vanja” u Pozorištu za decu

InfoKG 23.11.2018
Predstava “Vanja”, koju je po tekstu Kobija Jamade režirala Emilija Mrdaković, biće izvedena sutra od 12 časova u Pozorištu za decu. “Predstava “Vanja” govori o idejama, o tome kako se odrasli lјudi i deca osećaju kada ih dobiju i kako sa… »

Predstava „Pidžama za šestoro“ u Teatru

InfoKG 23.11.2018
Predstava „Pidžama za šestoro“ francuskog književnika Marka Kamelotija, u režiji Nenada Gvozdenovića, biće izvedena sutra od 20 časova na sceni Joakim Vujić Knjaževsko-srpskog teatra. „Pidžama za šestoro“ je urnebesna komedija u kojoj… »

Studenti Medicinskog fakulteta prikupili 57 jedinica krvi, sledeći je PMF (FOTO)

InfoKG 23.11.2018
Studenti Fakulteta medicinskih nauka učestvovali su danas u velikoj jesenjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi i prikupili 57 jedinica. Odbijeno je 14 potencijalnih davalaca iz zdravstvenih razloga. U okviru jesenje kampanje dobrovoljnog davanja krvi za… »

Filipović jedini kandidat za rektora Univerziteta u Kragujevcu

InfoKG 23.11.2018
Sednica Senata Univerziteta održana je danas i na njoj je utvrđen predlog kandidata za izbor rektora, a to je dosadašnji vršilac dužnosti te funkcije Prof. dr Nenad Filipović. Filipović je bio jedini predloženi kandidat. Njega je predložilo 11 od… »

Predstava "Creeps" Dramskog studija Doma omladine

InfoKG 23.11.2018
Pozorišna predstava "Creeps", rađena po tekstu Lutz Hubnera, u režiji Bratislava Jankovića, igra se sutra od 20 sati na Maloj sceni Doma omladine. U predstavi igraju Relja Marković, Jelena Anđelković, Milica Jovović, Milica Vraneš i Nađa Petuhov… »

Podrška povratku interno raseljenih lica na Kosovo: Nameštaj, bela tehnika, grantovi, obuke za IT sektor...

InfoKG 23.11.2018
Javna prezentacija projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo“, koji finansira Evropska unija, održana je u Kragujevcu. Pružene su informacije o vrstama pomoći koje će biti dostupne u naredne dve godine - u vidu paketa… »