Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Borku Stefanoviću razbijena glava; MUP: Uhapšeni napadači

Insajder 23.11.2018
Predsednik Pokreta Levica Srbije Borko Stefanović napadnut je večeras tokom tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu, objavljeno je na Tviter nalogu tog pokreta. Da su napadači uhapšeni prvo je saopštio predsednik Aleksandar Vučić, a potom i MUP. U… »

Vučić: Ubistvo Ivanovića nije razrešeno, svrha hapšenja je da se zamaskira spaljivanje srpskih proizvoda

Insajder 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će razgovori s Prištinom biti mogući tek kada kosovske vlasti povuku odluku o uvođenje taksi na proizvode iz Srbije, koja je, kako je rekao, anticivilizacijski čin i kršenje slobode… »

Civilno društvo u otvorenom pismu Odboru za informisanje traži transparentan izbor novog Poverenika

Insajder 23.11.2018
Organizacije civilnog društva, medija, predstavnika poslovne, stručne i naučne zajednice uputile su otvoreno pismo Odboru za informisanje Skupštine Srbije u kojem traže da proces izbora novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu… »

Tužilac u slučaju Ivanović za Insajder: Sve rađeno po nalogu suda, čekamo izveštaj policije

Insajder 23.11.2018
Pripadnici specijalne kosovske policije ROSU rano jutros uhapsili su tri osobe u sklopu istrage u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, a privedena je još jedna osoba zbog suprotstavljanja policijskim službenicima. Kako je zvanično saopšteno, traga se… »

Srpska državljanka optužena u slučaju „državni udar“ u Crnoj Gori pobegla u ambasadu Srbije

Insajder 23.11.2018
Branka Milić, državljanka Srbije koja je optužena u slučaju „državni udar“ u Crnoj Gori, pobegla je danas posle suđenja u srpsku ambasadu u Podgorici, objavile su podgoričke Vijesti. Da se tamo nalazi potvrdio je medijima i njen advokat… »

Kosovska policija: U toku je potraga za M. R.

Insajder 23.11.2018
Četvorici kosovskih Srba koje su Specijalne snage kosovske policije jutros uhapsile na severu Kosovske Mitrovice, nakon saslušanja u južnom delu Mitrovice, određen je pritvor od 48 sati, saopšteno je iz kosovskog tužilaštva. Za jednim osumnjičenim… »

Vučić: KFOR i NATO namerno obmanjivali javnost, Srbija nikad nije bila u težoj situaciji

Insajder 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su snage Kfora, odnosno NATO, namerno obmanjivale sveukupnu javnost i ocenio da je danas svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali, te da Srbija više nema… »

Janković (PSG): Svedočio sam u slučaju ubistva Ivanovića po zahtevu suda u Prištini

Insajder 23.11.2018
Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da ga je Tužilaštvo za organizovani kriminal u svojstvu svedoka saslušalo po zahtevu za uzajamnu pravnu pomoć suda u Prištini u vezi s ubistvom predsednika Građanske inicijative… »

Protesti Srba u više mesta na Kosovu, građani pozivaju EU da „otvori oči“

Insajder 23.11.2018
U više srpskih sredina na Kosovu u podne održani su jednočasovni protesti zbog povećanja carina za 100 odsto na robu iz centralne Srbije, ali i današnjeg hapšenja četvorice Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice. Na skupovima su građani nosili… »

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV na 220 dinara

Insajder 23.11.2018
Građani Srbije će od 1. januara sledeće godine plaćati uvećanu taksu za Radio televiziju Srbije i Radio televiziju Vojvodine, koja sada iznosi 150 dinara. Kako piše u izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski… »