Izvor: Južne vesti arhiva vesti 23.11.2018

U fotografijama: Amerika proslavlja Dan zahvalnosti

Južne vesti 23.11.2018
Amerika je obeležila Dan zahvalnosti uz velike parade i proslave. Dan - kojim se prvobitno izražavala zahvalnost za blagoslov berbe tokom prethodne godine - obeležava se u američkim domovima širom sveta. Reuters Pevačica Rita Ora je nastupila na… »

Tenkovi, vojna vozila i oružje na Otvorenom danu vojske u Vranju

Južne vesti 23.11.2018
Vranjanci su imali prilike i ove godine da u kasarni Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog vide vojnu opremu i veštinu, ali i tenkove. Najinteresantnije je, kažu organizatori, bilo mališanima. Danas je kroz dvorište kasarne, kako kaže brigadni… »

Ona trči protiv nasilja: „Kad se setim udaraca, navučem patike i samo trčim“

Južne vesti 23.11.2018
BBC U sigurnu kuću došla je u baletankama iako je bio početak novembra: „Nisam imala ni patike, Irena mi ih je kupila" „Sva ta moja jutra kreću jako rano, oko četiri, pola pet. „Nekoliko trenutaka nisam sigurna - gde sam i gde su mi deca… »

Intervju petkom: Koraks: Prazan prostor – nekada i sada

Južne vesti 23.11.2018
Predrag Koraksić Koraks se smeška dok sluša aplauz više od dve stotine ljudi koji ga na nogama pozdravljaju nakon što se popeo na binu opštine Stari Grad u Beogradu. „Za trenutak sam pomislio, da nisam Vučić?", kaže nakon nekoliko minuta, kada… »

Porodica američkog misionara ne krivi pleme za ubistvo sina

Južne vesti 23.11.2018
Instagram/John Chau Krajem oktobra, Džon je podelio fotografiju i objavio da je negde na Indijskom okeanu Porodica Amerikanca koga su strelom ubili pripadnici plemena na indijskim ostrvima Andaman i Nikobar izjavila je da oprašta ubicama. Njihov sin… »

Tribina Saveza za Srbiju sutra u Leskovcu

Južne vesti 23.11.2018
Nakon predstavljanja svog programa Nišlijama i Vranjancima, novoformirani opozicioni blok Savez za Srbiju održaće tribinu i u Leskovcu, u subotu, 24. novembra u 18:30 u Leskovačkom kulturnom centru. Prema najavama na tribini će, pored lokalnih… »

Francuska: Dečak ubijen zato što nije hteo da radi domaći

Južne vesti 23.11.2018
Getty Images Policija je uhapsila njegovu majku, brata, sestru i polusestru Četvoro ljudi, svi iz iste porodice, uhapšeno je na istoku Francuske nakon što je devetogodišnji dečak prebijen nasmrt. Neimenovani izvor iz policije je za lokalne medije… »

Južna Koreja zatvara najveću klanicu pasa

Južne vesti 23.11.2018
Getty Images Umesto klanice, osvanuće veliki park Zvaničnici u Južnoj Koreji su počeli sa zatvaranjem najveće klanice pasa u državi. Taepjong-dong kompleks u gradu Seongnamu, južno od Seula, biće raščišćen u roku od dva dana i pretvoren u… »

Kralj lavova 2019: Objavljen prvi trejler za novi film

Južne vesti 23.11.2018
Disney Simba izgleda tako realno Premijera filma, u kojem glasove pozajmljuju poznata imena šoubiznisa poput Bijonse, Donalda Glovera i Seta Rogena, zakazana je za leto 2019. U trejleru vidimo čuvenu scenu u kojoj babun Rafiki svim životinjama… »

Kosovske takse za robu iz Srbije i BiH: „Nismo imali izbora“

Južne vesti 23.11.2018
Getty Images Iz Srbije najviše stiže voda, iz BiH mleko Medeno srce, Plazma keks, kečap, Mančmelou, margarin Dobro jutro, Jafa keks, puter i voda Rosa - namirnice su iz Srbije koje Flutra Halilaj iz Prištine svakodnevno koristi, ali zbog novih mera… »