Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 23.11.2018

Na zahtev džaferovića: Zastava Republike Srpske ispred Dodikovog kabineta ipak uklonjena

Kurir 23.11.2018
Ispred kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH, Milorada Dodika, uklonjena je zastava Republike Srpske koja je danas bila postavljena. U poslepodnevnim satima, članovi Predsedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović oštro su osudili ovaj… »

Advokatu zabranjeno da vidi branku Milić: Ne znamo da li će uspeti živa da izađe iz ovog sudskog procesa

Kurir 23.11.2018
Branka Milić, optužena u slučaju državni udar, tvrdi da su veštačenjem Miodraga Šoća njena prava grubo prekršena, zbog čega su njeni branjenici zatražili izuzeće Šoća. Ipak, sutkinja Suzana Mugoša je odbila taj zahtev. Potom je Milićeva… »

Dodik oštro odgovorio Trampu: 25. novembar nije moj Dan državnosti!

Kurir 23.11.2018
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odgovorio predsedniku SAD Donaldu Trampu, povodom njegove čestitke za Dan državnosti članovima Predsedništva BiH, tako što mu je uputio pismo u kojem mu je objasnio da Dan… »

Sramna presuda generalu JNA u Splitu: Borislav Đukić (70) osuđen na 9 godina zatvora!

Kurir 23.11.2018
SPLIT - Penzionisani genaral JNA Borislav Đukić (70) osuđen je danas u Županijskom sudu u Splitu na devet godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima tokom rata u nekadašnjoj Jugoslaviji. List piše da je srpski general osuđen jer je kao… »

Stravična nesreća u Banjaluci: Toliko se napili da nisu čuli voz, jedan poginuo, drugi sve prespavao

Kurir 23.11.2018
Radnici Železnica Republike Srpske sinoć su se šokirali kada su na koloseku našli mrtvog Milorada Gavranovića, dok je pored njega ležao povređeni Goran Prosan. Jedan od radnika ispričao je kako je telo slučajno pronašao čuvar, koji je krenuo… »

Džihadista uhapšen na sarajevskom aerodromu: Munib Ahmetspahić, saučesnik u napadu na ambasadu SAD u Sarajevu, pripremao…

Kurir 23.11.2018
SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su Muniba Ahmetspahića na Međunarodnom graničnom prelazu Aerodrom Sarajevo. On je uhapšen zbog sumnje da je kao pripadnik terorističkih organizacija boravio na ratištu… »

Orban: Gruevski je moj saveznik, imao je ključnu ulogu u odbrani mađarskih granica!

Kurir 23.11.2018
Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski doprineo zaštiti mađarskih granica, a da ga s druge strane organizacije povezane sa Džordžom Sorošem progone. Orban je rekao da će Mađarska zbog toga… »

Nove dve optužnice za gruevskog: Afera Talir tereti bivšeg premijera za nelegalno finansiranje stranke i izgradnju sedišta…

Kurir 23.11.2018
Makedonsko specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore podiglo je danas još dve optužnice kojima je obuhvaćen i odbegli bivši premijer Nikola Gruevski. Obe optužnice podignute su u slučaju "Talir" - za nelegalno finasiranje stranke… »

Tri meseca zatvora zbog vređanja novinarki: Bivši slovenački premijer Janez Janša moraće da im plati i 6.000 evra!

Kurir 23.11.2018
Bivši slovenački premijer i vođa slovenačke opozicije Janez Janša osuđen je u prvostepenom postupku uslovno na tri meseca zatvora zbog vređanja dve novinarke, koje je nazvao "medijskim prostitutkama". Okružni sud u Celju doneo je takvu presudu… »

Haos u centru Sarajeva! Stotine radnika protestuju pred zgradom Vlade BiH

Kurir 23.11.2018
Oko 700 radnika Global ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL) protestuje ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu u pokušaju da sprede zatvaranje postrojenja. Od vlasti su zatražili da usvoji odluku kojom im se daje još jedna prilika za rad. "Došlo je 15… »