Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Vučić posle sastanka sa ministrima u Vladi Srbije: Albanci će izazvati katastrofu velikih razmera

Kurir 23.11.2018
BEOGRAD - Onemogućavanje trgovine sa Kosmetom predstavlja najznačajniji pokušaj destabilizacije Srbije, i mi smo zbog toga imali sastanak, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa ministrima u Vladi Srbije ,sazvanog povodom… »

Uhapšeni napadači na Borka Stefanovića: Privedeni muškarci koji su pretukli lidera Levice Srbije!

Kurir 23.11.2018
Napadači na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića uhapšeni brzom akcijom policije, saznaje Kurir. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su M. Ž. (1988) i D. G. (1987) koji se sumnjiče da su oko 17:30 časova napali Borka… »

Prva reakcija advokata porodice Olivera Ivanovića: Nisam siguran koliko je istinito da su uhapšeni Srbi umešani u ubistvo…

Kurir 23.11.2018
Advokat porodice Olivera Ivanovića kaže da je skeptičan prema informacijama koje se plasiraju u kosovskoj štampi, a tiču se hapšenja četiri Srbina koja se sumnjiče za Ivanovićevo ubistvo. Pripadnici Rosu upali su rano jutros u severni deo… »

Istraga ubistva Olivera Ivanovića Janković: Svedočio sam po zahtevu suda u Prištini

Kurir 23.11.2018
Lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da ga je Tužilaštvo za organizovani kriminal u svojstvu svedoka saslušalo po zahtevu za uzajamnu pravnu pomoć suda u Prištini u vezi s ubistvom predsednika Gradjanske inicijative… »

Čadež: Na Merdaru obično prođe 70-100 kamiona, a juče ni 10

Kurir 23.11.2018
BEOGRAD - Na administrativnom prelazu Merdare juče nije prošao nijedan kamion a na ostalim prelazima oko sedam ili devet kamiona, kaže predsednik PKS Marko Čadež. To je potvrda da je vanredna situacija, jer je uobičajen broj kamiona između 70 i… »

Haradinaj ambasadorima zemalja Kvinte: Odluka o taksi na snazi dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova! Niko neće ostati…

Kurir 23.11.2018
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je ambasadorima zemalja Kvinte da će odluka o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH ostati na snazi do postizanja cilja kosovske vlade, a to je da Srbija prizna… »

Albanija osudila potez kosovskih vlasti: Nije vreme za povećanje taksi

Kurir 23.11.2018
Vlada Albanije izjasnila se danas protiv odluke prištinskih vlasti da poveća porez na uvoz robe za 100 odsto na robu iz centalne Srbije i BiH, prenela je prištinska Koha. Albanski ministar finansija, Arben Ahmetaj, smatra da takva odluka nije dobra ni… »

Drecun o situaciji na severu mitrovice: Opasan potez, nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija

Kurir 23.11.2018
BEOGRAD - Upad i hapšenja koja su jutros izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez, kojim se veoma zaoštrava situacija, izjavio je jutros predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun i dodao da je to i nagoveštaj… »

Kurc o prištinskim potezima: Žalim zbog odluke Prištine, barijere treba rušiti, a ne podizati nove!

Kurir 23.11.2018
BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izrazio je žaljenje zbog odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez za 100 posto na robu iz Srbije i BiH. Kurc je poručio da barijere treba rušiti, a ne stvarati nove. Kurc je na Tviteru napisao da regionalna… »

Moskva otkriva šta stoji iza prištinske provokacije: Priština razvija spiralu sukoba sa samo jednim ciljem!

Kurir 23.11.2018
Moskva je jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine, usmerenom na proterivanje kosovskih Srba iz tog kraja, saopštilo je… »