Izvor: N1 Info/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Određen pritvor Srbima uhapšenim na severu Kosova

N1 Info 23.11.2018
Pripadnici specijalne kosovske policije ROSU ušli su rano jutros na sever Kosova. Uhapšene su četiri osobe - tri u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića i još jedna zbog suprotstavljanja policijskim službenicima. Traga se za Milanom… »

Borku Stefanoviću razbijena glava tokom tribine u Kruševcu

N1 Info 23.11.2018
Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, Boban Jovanović i Marko Dimić, aktivisti Levice Srbije, brutalno su pretučeni uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu, saopšteno je iz tog opozicionog… »

Tužilaštvo saslušalo 40 svedoka u slučaju ubistva Ivanovića

N1 Info 23.11.2018
Predstavnik kosovskog specijalnog tužilaštva Sul Hodža rekao je da je u vezi s ubistvom Olivera Ivanovića od marta ove godine tužilaštvo prikupilo dokaze o predmetu, da je saslušano više od 40 svedoka, uglavnom iz severnog dela Kosova i da je… »

Selaković: Akcija ROSU za cilj ima širenje straha

N1 Info 23.11.2018
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da akcija specijalne jedinice ROSU u Severnoj Mitrovici ima za cilj širenje straha i zastrašivanje srpskog naroda i ocenio da akcija nema veze sa istragom za ubistvo lidera Građanske… »

Čadež: Na Kosovo ušlo sedam kamiona sa srpskom robom

N1 Info 23.11.2018
Direktor Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je juče na Kosovo ušlo sedam kamiona sa robom iz centralne Srbije, a da uobičajeno, dnevno prođe 70 do 100 kamiona. Izvor: N1 Čadež je rekao da nijedan kamion nije prešao preko… »

Haradinaj: Takse ostaju na snazi do ostvarivanja ciljeva

N1 Info 23.11.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je na sastanku s ambasadorima petorke i šeficom kancelarije EU na Kosovu rekao da odluka Vlade o uvođenju taksi na robu iz Srbije i BiH ostaje na snazi do ostvarivanja ciljeva zbog kojih je doneta. Vlada Kosova… »

Milovan Drecun gost Novog dana

N1 Info 23.11.2018
Pripadnici specijalne kosovske policije ušli su na sever Kosova. Uhapšene su četiri osobe. Portparol policije Kosova Baki Keljani izjavio je da su trojica uhapšenih osumnjičeni u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je četvrti pruzao otpor tokom… »

Albanija protiv odluke Prištine o povećanju taksi

N1 Info 23.11.2018
Vlada Albanije izjasnila se protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da poveća porez na 100 odsto na robu iz centalne Srbije i BiH. Kako je prenela prištinska Koha, albanski ministar finansija Arben Ahmetaj smatra da takva odluka nije dobra ni za… »

Fabrici: Dijalog Beograda i Prištine potrebniji nego ikad

N1 Info 23.11.2018
Šef Delegacije EU Srbiji Sem Fabrici izjavio je da je dijalog između Beograda i Prištine neophodan i da na to ukazuju poslednji događaji. EU traži od vlasti Kosova da deluju u skladu s vladavinom prava, rekao je za Betu i Euraktiv Srbija Fabrici… »

Ambasada SAD na Kosovu uznemirena zbog taksi od 100 odsto

N1 Info 23.11.2018
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu izrazila je uznemirenost odlukom Vlade Kosova o uvođenju takse od 100 odsto za robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. "Sjedinjene Države su uznemirene zbog odluke vlade da podigne trgovinske… »