Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 23.11.2018

Đorđević: Više sredstava za osobe sa invaliditetom u narednoj godini

Novi magazin 23.11.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naveo je danas je za sledeću godinu obezbeđeno dodatnih 50 miliona dinara za konkurse za udruženja osoba sa invaliditetom. Prema njegovim rečima, usvojenim Predlogom… »

U Srbiji sutra oblačno i uglavnom suvo vreme, temperatura do 11

Novi magazin 23.11.2018
U većem delu Srbije sutra će biti oblačno i suvo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Samo je na severu moguća slaba kiša. Uveče na jugozapadu, tokom noći i u centralnim krajevima naoblačenje, mestimično sa kišom… »

Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta od danas u punoj primeni

Novi magazin 23.11.2018
Punа primenа Prаvilnikа o bezbednosti dečijih igrаlištа počela je danas s ciljem da se povećа bezbednost dece tokom igre nа otvorenom, saopštilo je Ministarstvo privrede. Prema novom propisu Ministаrstva privrede, svа igrаlištа u Srbiji… »

AMSS: Saobraćaj pojačanog intenziteta

Novi magazin 23.11.2018
Saobraćaj u Srbiji danas će biti pojačanog intenziteta uz povoljne uslove za vožnju osim jutarnje magle koja smanjuje vidljivost pored rečnih tokova i po kotlinama zbog čega je potrebna opreznija vožnja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije… »

Beokolp: Srpskoj štampi ne daju na Kosovo iako smo spremni da platimo taksu

Novi magazin 23.11.2018
Predstavnik firme KiM Beokolp, koja distribuira srpsku štampu na Kosovo, Zvezdan Mihajlović izjavio je danas da novine iz Srbije nisu stigle na Kosovo iako je ta kompanija bila spremna da plati taksu na maloprodajnu cenu novina od 100 odsto. Mihajlović… »

Nevladine organizacije trže transparentan izbor novog Poverenika

Novi magazin 23.11.2018
Više od 60 organizacija civilnog društva, medija, predstavnika poslovne, stručne i naučne zajednice pozvalo je Odbor za kulturu i informisanje Skuštine Srbije da proces izbora novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o… »

Dimitrije Boarov: Politika više stolica

Novi magazin 23.11.2018
U jednom trenutku, kada je pre više sedmica najavljeno da će francuski predsednik Emanuel Makron posetiti Beograd krajem novembra, činilo se da će ta poseta regenerisati “evropsku politiku Srbije”. A onda je došao Dan primirja i problem s… »