Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Vučić: Srbija neće pristati na ucene Prištine

Novi magazin 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija neće pristati na nova pravila i ucene Prištine, a da će biti spremna za razgovor tek kada povuku "varvarske i protivzakonite" takse od 100 odsto na srpsku robu. "Nećemo da trpimo… »

Napadnut Borko Stefanović u Kruševcu

Novi magazin 23.11.2018
Lider Levice Srbije Borko Stefanović i još dvojica stranačkih kolega napadnuti su večeras u Kruševcu, potvrđeno je agenciji Beta u Savezu za Srbiju. Na društevnim mrežama pojavile su se fotografije Stefanovića krvavog i sa povredama glave, kao i… »

Hodža: Od marta ove godine Specijalno tužilaštvo prikuplja dokaze o ubistvu Ivanovića

Novi magazin 23.11.2018
Predstavnik kosovskog specijalnog tužilaštva Sul Hodža rekao je danas da je u vezi s ubistvom Olivera Ivanovića od marta ove godine tužilaštvo prikupilo dokaze o predmetu, da je saslušano više od 40 svedoka, uglavnom iz severnog dela Kosova i da… »

Agencije: Hapšenje na Kosovu u već zategnutoj atmosferi zbog carina i Interpola

Novi magazin 23.11.2018
Svetske agencije prenele su danas informaciju o hapšenju četvorice Srba na Kosovu zbog istrage u slučaju ubistva srpskog političkog lidera Olivera Ivanovića ocenjujući da policijska akcija dolazi u već zategnutoj atmosferi posle odluke Prištine o… »

Čadež: Na Kosovu ušlo oko sedam kamiona robe

Novi magazin 23.11.2018
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da nijedan kamion juče nije prešao preko administativnog prelaza Merdare, a da je na ostalim prelazima prešlo sedam do devet kamiona. On je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekao da je… »

Vučić: Provokacije Prištine ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i mir u regionu

Novi magazin 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija ponaša ozbiljno i odgovorno ali da je izložena snažnim provokacijama Prištine koje ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i mir i stabilnost u celom regionu. Vučić je to rekao u… »

Konstituisan novi saziv BNV, Esad Džudžo novi predsednik

Novi magazin 23.11.2018
Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) konstituisan je danas u Novom Pazaru potvrđivanjem mandata većnicima tri liste koje su osvojile mandate na izborima za nacionalne savete početkom meseca. Kandidat sa liste "Samoopredeljenje" Esad… »

Fabrici: Dijalog Beograda i Prištine potreban je više nego ikada

Novi magazin 23.11.2018
Šef Delegacije EU Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da je dijalog između Beograda i Prištine neophodan i da na to ukazuju poslednji događaji. EU traži od vlasti Kosova da deluju u skladu s vladavinom prava, rekao je za Betu i Euraktiv Srbija… »

Ambasada SAD : Uznemireni smo odlukom o uvođenju takse od 100 odsto

Novi magazin 23.11.2018
Ambasada Sjedinjenih američkih država na Kosovu je izrazila uznemirenost odlukom Vlade Kosova o uvođenju takse od 100 odsto za robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. "Sjedinjene države su uznemirene zbog odluke vlade da podigne trgovinske… »

CEP: Vlada i dalje netransparentna, Poverenik postavlja stnadarde

Novi magazin 23.11.2018
Zemlje koje predvode u procesu pristupanja EU u regionu nisu nužno i najbolje u pojedinačnim reformskim oblastima pa je tako Srbija po otvorenosti, transparentnosti i odgovornosti uprave na trećem mestu u regionu a Crna Gora je pretposlednja, pokazuju… »