Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 23.11.2018

Optužen čuvar u nacističkom konclogoru Mauthauzenu

Novi magazin 23.11.2018
Berlinsko tužilaštvo je danas saopštilo da je 95-togodišnji čovek optužen po više od 36.000 tačaka za saučesništvo u ubistvu, zbog sumnje da je bio stražar u nacističkom koncentracionom logoru Mauthauzen. Hans Verner H, čije prezime nije… »

U Pakistanu 35 mrtvih u eksploziji na pijaci

Novi magazin 23.11.2018
Najmanje 35 osoba je poginulo i nekoliko desetina je povređeno u eksploziji bombe na pijaci na severu Pakistana, nekoliko sati posle napada na kineski konzulat u Karačiju, drugom gradu po veličini na jugozapadu zemlje, saopštile su pakistanske vlasti… »

Madrid: Gibraltar odlučujući za odobrenje sporazuma o Bregzitu

Novi magazin 23.11.2018
Madrid je ponovio zahtev za dobijanjem "apsolutnih garancija" da će za svaki budući sporazum Evropske unije i Velike Britanije u vezi s Gibraltarom biti neophodna saglasnost Španije. Portarolka španske vlade Isabel Sela rekla je danas da su pitanja… »

Čavušoglu: Tramp namerava da zatvori oči o ubistvu Kašogija

Novi magazin 23.11.2018
Turske vlasti ocenile su danas da izjave američkog predsednika o ubistvu novinara Džamala Kašogija ukazuju da Donald Tramp namerava da "zatvori oči" o tom slučaju. "Tramp na neki način kaže da zatvara oči o ubistvu saudijskog novinara", izjavio je… »

Kubanski lekari napuštaju Brazil

Novi magazin 23.11.2018
Nekoliko stotina kubanskih lekara napustilo je danas Brazil posle odluke vlasti u Havani da suspenduje program slanja svojih lekara zbog kritika novoizabranog brazilskog predsednika Žaira Bolsonara. Vraćanje kubanskih lekara koji su radili u Brazilu u… »

Španski premijer zadržao pretnju blokadom sporazuma o Bregzitu

Novi magazin 23.11.2018
Španski premijer Pedro Sančes izjavio je kasno sinoć da je zadržao stav o blokadi sporazuma o Bregzitu ako se ne prizna direktna uloga Španije u pregovorima o budućnosti Gibraltara. Sančes je posle telefonskog razgovora s britanskom premijerkom… »

Izaslanik UN za Jemen stigao u Hodeidu gde je na snazi primirje

Novi magazin 23.11.2018
Izaslanik UN za Jemen Martin Grifits stigao je danas u Hodeidu, gde se desetak dana poštuje prekid vatre izmedju jemenskih snaga i šiitskih pobunjenika, saopštili su izvori UN-a. Grifits je u Hodeidu stigao iz Sane, glavnog grada Jemena pod kontrolom… »

Španski premijer u prvoj poseti Kubi

Novi magazin 23.11.2018
Španski premijer Pedro Sančes u istorijskoj poseti Kubi danas će se založiti za jačanje diplomatskih i ekonomskih veza s tom zemljom, javila je agencija Frans pres. Sančes koji je prvi premijer Španije u poseti Kubi u poslednje 32 godine, stigao je… »

Dva policajca poginula u Pakistanu u sprečavanju napada na kineski konzulat

Novi magazin 23.11.2018
Dva policajca poginula su danas u sprečavanju napada naoružanih ljudi na kineski konzulat u Karačiju, drugom radu po veličini u Paksistanu, saopštili su policijski izvori. "Grupa od oko četiri naoružanih muškaraca pokušala je da uđe u kineski… »

Branka Milić pobegla u ambasadu Srbije

Novi magazin 23.11.2018
Optužena u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora Branka Milić nalazi se u ambasadi Srbije u Podgorici, pošto je napustila suđenje i nakon što je Sud naložio da se ponovo uhapsi. Advokat Miroje Jovanović je rekao da se… »