Izvor: Pravda arhiva vesti 23.11.2018

Vučić: Srbija u nikad težoj situaciji, snage kfor i NATO namerno obmanjivale javnost

Pravda 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zamolili su danas ambasadora Kine Li Mančanga da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, a Mančang je uzvratio da će već u toku… »

Protesti Srba na severu Kosova: Vrlo jasne poruke poslate svetu i Evropi! (video)

Pravda 23.11.2018
Nezadovoljni Srbi krenuli su ka punktovima, stvorila se kilometarska kolona od Kosovske Mitrovice do Zvečana. Okupljeni nose zastave Srbije i transparente. Srbi sa severa Kosmeta okupljaju se kako bi izrazili nezadovoljstvo protiv političkog i… »

Tramp napao CIA: Brani Saudijce od američkih obaveštajaca (video)

Pravda 23.11.2018
Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da Centralna obaveštajna agencija SAD (CIA) nije zaključila kako je saudijski princ Muhamed bin Salman naručio ubistvo novinara Džamala Kašogija. Saudijski novinar ubijen je 2. oktobra u konzulatu u Istanbulu… »

Amerikance ovo čeka ako postave rakete u Evropi: Rusija ima oštar odgovor, na meti SAD i njihovi saveznici (video)

Pravda 23.11.2018
Rusija bi mogla da rasporedi rakete na teritorijama svojih saveznika ukoliko SAD postave slično oružje u Evropi, upozorio je predsednik Spoljnopolitičkog odbora gornjeg roma ruskog parlamenta Konstantin Kosačev. Namera SAD da se povuku iz Sporazuma o… »

Pripremao terorističke akte: U BiH uhapšen učesnik rata u Siriji

Pravda 23.11.2018
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su na Međunarodnom graničnom prelazu Aerodrom Sarajevo jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je pripremalo terorističke akte. Kako se navodi u saopštenju, to lice, lišeno… »

Dodik ispunio obećanje! Uneo je srpski barjak u Predsedništvo BiH! Sarajevo puca od besa! (video)

Pravda 23.11.2018
Član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik, ispunio je predizborno obećanje i u svom kabinetu i svečanom salonu postavio zastavu Republike Srpske, preneli su banjalučki mediji. Dodik je primio novoimenovanog ambasadora Srbije u BiH… »

Novi udar po DžEPU građana Srbije: Od 1. januara poskupljuje pretplata za javni servis RTS!

Pravda 23.11.2018
Od 1. januara sledeće godine za pretplatu za Radio televiziju Srbije i Radio televiziju Vojvodine, koja sada iznosi 150 dinara izdvajaćemo više novca. U izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koje su… »

Ispovest supruge uhapšenog Srbina: Dragiši su puške uperili u glavu, ćerka se tresla od straha!

Pravda 23.11.2018
Vezali su ga lisicama i više puta šutnuli čizmom u glavu i telo. Počela sam da vrištim i da tražim da me puste da odem do druge sobe gde je Jovana plakala i tresla se od straha, priča Slavica Marković. Upali su oko pola šest jutros sa dugim… »

Kina zagrmela: STO je u "dubokoj krizi", treba da utvrdi prioritete! Popunite "rupe" u pravilima!

Pravda 23.11.2018
Kina je ocenila danas da je Svetska trgovinska organizacija (STO) u "dubokoj krizi" i pozvala to međunarodno telo da popuni "rupe" u pravilima i koriguje prakse država članica koje štete globalnom trgovinskom sistemu. Kineski ministar spoljnih poslova… »

Šta su tražile naoružane snage u južnoj Mitrovici? Zašto KFOR širi dezinformacije?

Pravda 23.11.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da Srbija ima jasne dokaze da su kosovske snage donosile danas naoružanje i municiju u južnu Mitrovicu, a istovremeno je podsetio na garanciju KFOR-a u vezi sa pristupom bilo kakvih… »