Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Vučić: Moramo da se pripremimo na dugotrajnu pomoć našem narodu na KiM

RTS 23.11.2018
Beograd mora da se pripremi na dugotrajnu pomoć i podršku srpskom narodu na Kosmetu koja neće biti ni laka ni jednostavna ni jeftina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističući odlučnost Albanaca "da guraju do kraja" sa merama. Poručuje… »

Napad na Borka Stefanovića i aktiviste, uhapšeni osumnjičeni

RTS 23.11.2018
Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut pred početak tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. Pored njega napadnuta još dvojica aktivista. Policija uhapsila osumnjičene kojima je određeno zadržavanje. Na fotografijama koje je Levica Srbije… »

Mediji u regionu o upadu jedinica Rosu na severu KiM

RTS 23.11.2018
Mediji u regionu preneli su agencijske vesti o tenzijama na severu Kosova, koje naseljavaju Srbi, pucnjima i hapšenjima, kao i odvojenim vanrednim sastancima vlade i predsednika Srbje Aleksandara Vučića sa vojnim vrhom i šefovima bezbednosnih službi… »

Saša Janković svedočio o ubistvu Olivera Ivanovića

RTS 23.11.2018
Saša Janković saslušan je u četvrtak u svojstvu svedoka u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u okviru istrage koja se vodi za ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici 15. januara ove godine. Srpsko tužilaštvo je ispitalo… »

Vanredna sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova

RTS 23.11.2018
U Kosovskoj Mitrovici večeras je, nešto posle 20 sati, počela druga, vanredna sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova i Metohije. Na sednici će, kako je najavljeno, biti analizirana političko-bezbednosna situacija na severu Kosova i… »

Čadež: Na Kosovo ušlo sedam kamiona

RTS 23.11.2018
Direktor Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je juče na Kosovo ušlo sedam kamiona sa robom iz centralne Srbije, a da uobičajeno, dnevno prođe 70 do 100 kamiona. Marko Čadež je novinarima rekao da nijedan kamion nije prešao… »

Bilbordi zahvalnosti Haradinaju u Prištini

RTS 23.11.2018
Za sada nepoznate osobe postavile su velike bilborde u centru Prištine, u znak podrške premijeru Ramušu Haradinaju i njegovoj odluci da drastično podigne takse za srpske proizvode. "Sada smo 100 odsto država, hvala premijeru", piše na bilbordima… »

Mustafa: Poreske mere Prištine populističke

RTS 23.11.2018
Predsednik najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa rekao je da je odluka o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto populistička mera, doneta bez prethodnog promišljanja o mogućim kontramerama. "Vlada bi trebalo… »

Drecun: Opasan potez, nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija

RTS 23.11.2018
Upad i hapšenja koja su izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez, kojim se veoma zaoštrava situacija, kaže predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun i dodaje da je to i nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija… »

Esad Džudžo ponovo predsednik BNV-a

RTS 23.11.2018
Za novog predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) izabran je kandidat sa liste "Samoopredeljenje" Esad Džudžo. Za njega su glasala 22 većnika sa lista "Samopredeljenje", koju je predvodio lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, i "Vakat je"… »