Izvor: Sandžak press arhiva vesti 23.11.2018

Konstituisan novi saziv BNV-a

Sandžak press 23.11.2018
Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) konstituisan je danas u Novom Pazaru potvrđivanjem mandata većnicima tri liste koje su osvojile mandate na izborima za nacionalne savete, koji su održani 4. novembra ove godine. Konstitutivnom sjednicom… »

Nakon što ga je Ljajić izbacio iz BNV-a – “Posvetiću se stranci da je dignem na zdrave noge”

Sandžak press 23.11.2018
Dosadašnji predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin rekao je danas novinarima da od Džudža očekuje da nastavi realizaciju vrhunskih započetih projekata. “Poštujući novi Zakon ja nisam više mogao da budem predsjednik… »

Dr. Zukorlić – Ugljanin dobio podršku Beograda, jer im još malo treba

Sandžak press 23.11.2018
Nosilac te liste Muamer Zukorlić u svom obraćanju nakon završetka prve sjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća kazao da je ova sjednica obilovala nepravilnostima, jer nije usvojen Poslovnik i vijećnicima nije bilo dozvoljeno da diskutuju, te da je… »

BNV – Neuspio pokušaj zastrašivanja sa tutinskim kriminalcima

Sandžak press 23.11.2018
Koalicija SDP-SDA koja je danas oformila većinu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću uz pomoć krađe izbora u Tutinu, angažirala je tutinske kriminalce, na čelu sa Božom Balićem, sa ciljem iskazivanja sile i zastrašivanja opozicione liste Matice… »

Nove sudije u Novom Pazaru i Sjenici položile zakletvu

Sandžak press 23.11.2018
Sudije koje su prvi put izabrane na tu funkciju u osnovnim sudovima u Novom Pazaru i Sjenici položile su zakletvu u Skupštini Srbije pred predsjednicom parlamenta Majom Gojković, piše Radiostoplus.com. Polaganjem zakletve, nove sudije Osnovnog suda u… »

Dodik: BiH je samo moje radno mjesto, putovat ću sa srbijanskim pasošem, više volim Srbiju nego BiH

Sandžak press 23.11.2018
Milorad Dodik, koji je jučer preuzeo dužnost člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, samo dan kasnije je izjavio da više voli Srbiju od države kojoj je na čelu te da će i u novoj ulozi putovati sa srbijanskim pasošem, kao… »

Pronađeno beživotno tijelo u automobilu: Ubio se ratni zločinac Mićo Praštalo

Sandžak press 23.11.2018
Mićo Praštalo (74) zvani Kudra iz sela Praštali kod Sanskog Mosta ubio se u svom selu udaljenom 25 km od Sanskog Mosta, potvrđeno je za Faktor u MUP-u USK. Kako saznajemo, Policijskoj stanici u Sanskom Mostu juče oko 17 sati prijavljeno je da se na… »

Haradinaj: Ukidamo carine kad Srbija prizna Kosovo

Sandžak press 23.11.2018
‘Tolerirali smo mnoge stvari u nadi da će međunarodna zajednica pronaći rješenje, ali ga ne vidimo’, kaže premijer Kosova. Premijer Kosova Ramush Haradinaj poručio je, komentirajući uvođenje carina od 100 posto na proizvode iz Srbije i Bosne i… »