Izvor: Slobodna Evropa/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Kfor: Zakonita operacija kosovske policije

Slobodna Evropa 23.11.2018
Kosovska policija nije sprovela nezakonitu operaciju prilikom hapšenja četiri osobe na severu Kosova i nijednog trenutka nije postojala pretnja po bezbednost građana, saopštio je Kfor dodajući da su se policajci nakon završene akcije vratili u svoje… »

Vučić: Uhapšeni napadači na Borka Stefanovića

Slobodna Evropa 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su uhapšeni napadači na Borka Stefanovića, predsednika Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju. Vučić je rekao da "najoštrije osuđuje nasilje jer je Srbija pravna država" i… »

Janković: Svedočio sam o ubistvu Ivanovića na zahtev kosovskog suda

Slobodna Evropa 23.11.2018
Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da ga je Tužilaštvo za organizovani kriminal u svojstvu svedoka saslušalo po zahtevu za uzajamnu pravnu pomoć suda u Prištini u vezi s ubistvom predsednika Građanske inicijative… »

Vučić: Srbija ne pristaje na ucene Prištine

Slobodna Evropa 23.11.2018
Hapšenje četiri osobe srpske nacionalnosti u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića, lidera liste „Sloboda, demokratija, pravda“ počinjenog januara 2018. godine na severu Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio je kao skretanje… »

Haradinaj: Posvećeni smo očuvanju mira

Slobodna Evropa 23.11.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kazao je ambasadorima Kvinte u Prištini da je Vlada Kosova posvećena očuvanja reda i mira za sve građane, bez obzira na poslednja dešavanja koja su povezana sa carinom i hapšenjima. U saopštenju Vlade navodi se da… »

Fabrici: Dijalog Beograda i Prištine potrebniji nego ikada

Slobodna Evropa 23.11.2018
Šef Delegacije EU Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da je dijalog između Beograda i Prištine neophodan i da na to ukazuju poslednji događaji. EU traži od vlasti Kosova da deluju u skladu s vladavinom prava, rekao je za Betu i Euraktiv Srbija… »

Kocijančič: Kosovo da poštuje vladavinu prava

Slobodna Evropa 23.11.2018
Portparolka EU Maja Kocijančič je potvrdila da evropske institucije pažljivo prate današnje događaje na Kosovu, te da postoji stalni kontakt sa različitim stranama. Ona je pozvala sve odgovorne institucije na Kosovu da se "u potpunosti pridržavaju… »