Izvor: Sputnik/Balkan arhiva vesti 23.11.2018

Ispred Dodikovog kabineta u Sarajevu zastava Republike Srpske

Sputnik 23.11.2018
Ispred kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsedništva u Sarajevu istaknuta je zastava Republike Srpske. Kako prenosi Srna, Dodik je tako ispunio obećanje da će u zgradi Predsedništva BiH u Sarajevu biti istaknuta… »

Optužena za „državni udar“ nije pobegla, već je zatražila pomoć u Ambasadi Srbije

Sputnik 23.11.2018
Odluka srpske državljanke Branke Milić optužene u slučaju „državni udar“ da se skloni u Ambasadi Republike Srbije u Podgorici i tamo pokuša da nađe zaštitu od nečega što smatra „ponižavanjem na sudu“, dio medija u Crnoj Gori propratio… »

Bivši advokat Olivera Ivanovića: Ne verujem kosovskoj štampi

Sputnik 23.11.2018
Bivši advokat Olivera Ivanovića za Sputnjik kaže da je skeptičan prema informacijama koje se plasiraju u kosovskoj štampi, a tiču se hapšenja četiri Srbina koja se sumnjiče za Ivanovićevo ubistvo. Pripadnici Rosu upali su rano jutros u severni… »

Dodik Trampu: „To nije moj dan!“

Sputnik 23.11.2018
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je predsedniku SAD Donaldu Trampu, koji mu je uputio čestitku povodom Dana državnosti BiH. Dodik je u pismu jasno naveo da to nije njegov dan i da Tramp s njim ne može razgovarati o NATO… »

Vlada u Tirani protiv odluke Prištine o povećanju poreza

Sputnik 23.11.2018
Vlada Albanije izjasnila se protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da povećaju porez na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH za 100 odsto, prenela je prištinska „Koha“. Albanski ministar finansija Arben Ahmetaj smatra da takva odluka nije… »

Haradinaj: Srbija je kriva...

Sputnik 23.11.2018
Predsednik vlade privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj pokušao je u intervjuu bečkom dnevniku „Prese“ da prikaže da je odluka o carinama reakcija na „dugogodišnje trgovinske prepreke“ koje je nametnula Srbija. Što se formiranja… »

Makedonija: Od prištinskih mera profitiraju trgovci na štetu građana

Sputnik 23.11.2018
Vlada Makedonije smatra da poreske mere Prištine u odnosu na robu iz centralne Srbije i BiH kratkoročno mogu imati efekta, ali da Makedonija, kao članica CEFTA, ne treba zahvaljujući carinskim barijerama drugih zemalja da vidi priliku za povećanje… »