Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice: Pozivamo predsednika Vučića da nas spase

Sputnik 23.11.2018
Gradonačelnik Kosovske Mitrovice izjavio za televiziju „Prva“ da nema nikakve informacije u kojem su pravcu odvedena četvorica jutros uhapšenih Srba, ali je ponovio da su prilikom privođenja brutalno pretučeni. Rakić je pozvao predsednika Srbije… »

Vučić: Šta je trebalo da uradim? Da se izvinim NATO-u što su nas lagali?

Sputnik 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je na Andrićevom vencu sastanak sa ministrima u Vladi. „Uvođenje taksi je anticivilizacijski čin i kršenje jednog od funadamentalnih principa, a to je sloboda protoka robe i usluga. Priština to pravda… »

Prelomna poruka koju je Srbija uputila Rusiji, a čuo ju je NATO

Sputnik 23.11.2018
Logično je da je predsednik Srbije rekao ruskom ambasadoru da je poljuljano poverenje u misiju Kfor, odnosno NATO, jer nam je Rusija prijateljska zemlja. Ali to će čuti i oni kojima je izjava prvenstveno i namenjena. Kritika sa Zapada će naravno biti… »

Šta posle taksi Prištine: I nož i pogača su u Vašingtonu (video)

Sputnik 23.11.2018
Odluka Prištine da poveća takse na robu iz Srbije je samo deo američkih pokušaja da disciplinuje našu zemlju kako bi izvukla pouku i vratila se na liniju kooperativnosti i neugrožavanja bitnih interesa Vašingtona na Balkanu. Nekad su to radili… »

Čepurin: Priština kao Napoleon dok se povlačio iz Rusije

Sputnik 23.11.2018
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin oglasio se na Tviteru povodom taksi koje je Priština uvela Srbiji. „Priča o uvođenju ’poreza sankcija‘ od strane Prištine potvrđuje Napoleonove reči, koje je ponavljao prilikom povlačenja iz Rusije 1812… »

Komšić i Džaferović osudili Dodika zbog postavljanja zastave

Sputnik 23.11.2018
Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović oštro su danas osudili postupak predsedavajućeg Predsedništva Milorada Dodika, koji je postavio zastavu Republike Srpske prilikom ceremonije primanja akreditivnog pisma od… »

Kosovska policija objavila fotografije: Evo šta smo zaplenili na Severu

Sputnik 23.11.2018
Kosovska policija objavila je tekst i fotografije na kojima se, kako tvrde, nalaze oprema i oružje pronađeni tokom današnjeg upada i hapšenja na severu Kosova. Prištinski sajt „Koha“ prenosi da je policija priložila fotografije i tekst o tome… »

Hitan sastanak u Moskvi: Ministar Popović u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije

Sputnik 23.11.2018
Rusija oštro osuđuje nasilje koje se sprovodi nad Srbima na Kosovu, a čiji je cilj proterivanje svih Srba iz južne srpske pokrajine. To je upravo saopšteno srpskom ministru Nenadu Popoviću na vanrednom sastanku u Ministarstvu inostranih poslova… »

Vučić poslao poruku predsedniku Kine povodom krize na Kosovu

Sputnik 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zamolili su ambasadora Kine Li Mančanga da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, a Mančang je uzvratio da će već u toku dana o… »

Završen sastanak državnog vrha, Vučić se sastao sa Čepurinom

Sputnik 23.11.2018
Povodom trenutne situacija u Kosovskoj Mitrovici održan je vanredni sastanak državnog vrha u zgradi Predsedništva Srbije. U 11 sati počeo je sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom. Predsednik Vučić oko… »