Izvor: Studio B/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Vučić:Povucite varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati

Studio B 23.11.2018
Povucite svoje varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić posle sednice sa premijerkom i svim ministrima Vlade Srbije. Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć našem narodu na KiM. Jednokratna pomoć… »

Vučić vanredno sa šefovima Vojske, MUP, specijalnih jedinica i Brnabić

Studio B 23.11.2018
Predsednik Aleksandar Vučić od jutros ima vanredne sastanke sa šefovima Vojske i policije i drugih bezbednosnih službi, kao i komandanti specijalnih vojnih i policijskih jedinica, FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk U Predsedništvo su stigli ministar… »

Ambasada SAD u Prištini oštro kritikovala uvođenje taksi

Studio B 23.11.2018
Američka ambasada u Prištini oštro je kritikovala odluku kosovske vlade da uvede takse od 100 odsto na srpske proizvode.U odgovoru za prištinsku Gazetu Ekspres, američka ambasasa u Prištini izrazila je zabrinutost zbog te odluke te pozvala kosovske… »

Večeras vanredna sednica Kriznog štaba

Studio B 23.11.2018
U Kosovskoj Mitrovici večeras će biti održana vanredna sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova i Metohije. Sednica je, kako je ranije najavljeno, zakazana za 20 sati. Biće analizirana političko-bezbednosna situacija na severu Kosova… »

Express:Tači u tišini prati događaje na severu Kosova

Studio B 23.11.2018
Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto, današnjih protesta Srba i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, se nije oglasio, što, kako navode… »

Milivojević: Inicirati hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN

Studio B 23.11.2018
Diplomata Zoran Milivojević smatra da bi Srbija, nakon poslednjih dešavanja na KiM, trebalo da inicira hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, jer se radi o flagrantnom ugrožavanju mira i bezbednosti na ovim prostorima. Milivojević je rekao i da… »

Standard optužuje Srbiju da „nervira“ susede

Studio B 23.11.2018
Zaoštravanje odnosa između Beograda i Prištine po oceni bečkog Standarda, koristi pre pre svega onima koji žele da“proguraju svoje teritorijalne zahteve“. foto Studio B Ovaj list tvrdi da je cilj diplomatske ofanzive Srbije za povlačenje… »

Selaković: Ozbiljni i teški trenuci za sve nas

Studio B 23.11.2018
Srbija se ponaša odgovorno, Srbija ima ozbiljno, odgovorno mudro rukovodstvo, a građani moraju da znaju da je situacija izuzetno teška, izjavio je danas generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković. Upitan da li je moguće da dođe do… »

Predlog budžeta za 2019. stigao u parlament

Studio B 23.11.2018
Predlog budžeta za 2019. stigao je danas u Skupštinu Srbije, a očekuje se da će početkom naredne nedelje taj predlog biti na dnevnom redu skupštinskog zasedanja. Predlog budžeta za iduću godinu predviđa ukupne prihode i primanja u iznosu od… »