Izvor: Telegraf/Balkan arhiva vesti 23.11.2018

Dodik ispunio obećanje: Ispred kabineta u Sarajevu zastava Republike Srpske (foto)

Telegraf 23.11.2018
Fotografija zastave objavljena je na sajtu Predsedništva BiH. Ispred Kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsedništva u Sarajevu istaknuta je zastava Republike Srpske. Dodik je tako ispunio obećanje da će u zgradi… »

Oglasio se advokat koji je branio Olivera Ivanovića: Evo šta je rekao o akciji Rosu i hapšenju Srba na Kosovu

Telegraf 23.11.2018
On napominje da je uveren da ne postoji čovek u Srbiji koji ne želi napredak u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića i da se ubica otkrije. Advokat koji je branio Olivera Ivanovića tokom procesa koji je protiv njega vođen, Nebojša Vlajić, za… »

Optužena napustila suđenje i pobegla u ambasadu Srbije

Telegraf 23.11.2018
Optužena Milić napustila je danas suđenje za pokušaj terorizma, posle čega je Sud naredio da se uhapsi. Optužena u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori Branka Milić nalazi se u ambasadi Srbije u Podgorici, pošto… »

Vučić pozvao sve ministre na urgentan sastanak u Vladi Srbije zbog krize na severu Kosova

Telegraf 23.11.2018
Sastanak počinje u 19 sati. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održaće večeras u 19.00 sati sastanak sa svim ministrima u vladi. Predsednik Vučić od jutros je imao niz sastanaka sa šefovima srpskih bezbednosnih snaga, kao i ambasadorima Kine i… »

U Sarajevu uhapšen pripadnik Islamske države: Osumnjičen da je pripremao teroristički napad

Telegraf 23.11.2018
Lice se sumnjiči da je počinilo krivična dela organizovanje terorističke grupe i pripremanje krivičnog dela. Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH ( Sipa) uhapsili su na Međunarodnom graničnom prelazu Aerodrom Sarajevo jedno lice… »

Haradinaj saopštio ambasadorima zemalja Kvinte: Odluka o taksi ostaje na snazi do priznanja nezavisnosti Kosova

Telegraf 23.11.2018
Haradinaj je zahvalio ambasadorima Kvinte na stalnoj sveobuhvatnoj podršci koju pružaju Kosovu u svim procesima i pozvao ih da u ovoj situaciji "budu objektivni" u njenoj proceni. Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj… »

Drastično uvećane takse podrivaju međunarodni položaj i negativno utiču na građane: Ambasada SAD zabrinuta zbog poteza…

Telegraf 23.11.2018
Snažno apelujemo da se koncentracija usmeri na ključne interese Kosova – evropsku budućnost i normalizaciju odnosa sa Srbijom - navodi se u saopštenju američke ambasade u Prištini. Ambasada SAD u Prištini izrazila je zabrinutost zbog odluke… »

U toku vanredna sednica Vlade, Vučić sa vojskom i policijom: Drama na Kosovu se nastavlja

Telegraf 23.11.2018
Predsednik Srbije je zatražio od Srba sa Kosova da ostanu mirni i pribrani. U toku je vanredna sednica Vlade Srbije zbog upada ROSU na sever Kosova, a predsednik Aleksandar Vučić od jutros ima vanredne sastanke sa šefovima Vojske i policije i drugih… »

Državni vrh zasedao zbog dešavanja na Kosovu, Vučić poručio posle sastanka: Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć…

Telegraf 23.11.2018
Povodom situacije na severu KiM, predsednik Srbije danas je održao niz vanrednih sastanaka sa šefovima Vojske i policije i drugih bezbednosnih službi. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se večeras sa ministrima Vlade Srbije, zbog aktuelnih… »

Razbojnik (28) uhvaćen posle 12 pljački u Zagrebu: Policajci bili u neverici kada su otkrili da se radi o kolegi (foto)

Telegraf 23.11.2018
Policajac razbojnik je priznao da ima problema sa kockanjem i da nije mogao da vraća dugove. Policija je uspela da identifikuje muškarca koji je juče ujutro opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Novom Zagrebu. Ova pošta je do sada već pet puta ove… »