Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Rosu hapse s dugim cevima, rafali, sirene za uzbunu (VIDEO)

Vesti online 23.11.2018
Specijalne jedinice kosovske policije Rosu rano jutros upale su u Severnu Mitrovicu i uhapsile četiri osobe. Čuli su se rafali, oglašavale su se i sirene za uzbunu. Pripadnici Rosu upali su u zgradu pored kafića Grej i uhapsili dve osobe. Kasnije je… »

Borku Stefanoviću razbijena glava tokom tribine u Kruševcu (FOTO, VIDEO)

Vesti online 23.11.2018
Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, Boban Jovanović i Marko Mandić, aktivisti Levice Srbije, brutalno su pretučeni uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu, saopšteno je iz tog opozicionog… »

Janković: Ivanović je upozorio Vučića da mu je život ugrožen

Vesti online 23.11.2018
Saša Janković je na konferenciji za štampu izjavio da je prekjuče dobio poziv Tužilaštva za organizovani kriminal, da po zamolnici Suda u Prištini da izjavu u svojstvu svedoka u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, koju je dao juče. - Tražio sam… »

Čadež: Pritisak Prištine, prebacivanje politike na ekonomsko polje

Vesti online 23.11.2018
"Povećanje taksi i zaustavljanje trgovine kompanija iz Centralne Srbije pokazuje da nameru prištinskih vlasti da se izvrši pritisak uz prebacivanje političke agende na ekonomsko polje", izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko… »

Haradinaj zapadnim ambasadorima: Niko neće ostati gladan

Vesti online 23.11.2018
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je ambasadorima zemalja Kvinte da će odluka o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH ostati na snazi do postizanja cilja kosovske vlade, a to je da Srbija prizna… »

Han: Potrebno hitno smiriti situaciju

Vesti online 23.11.2018
Komesar EU za proširenje Johanes Han napisao je danas na svom Tviter nalogu da je o situaciji na KiM posle najnovijih poteza Prištine razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predstavnicima privremenih kosovskih institucija… »

Expres: Tači u tišini prati događaje na severu Kosova

Vesti online 23.11.2018
Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto, današnjih protesta Srba i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, se nije oglasio, što, kako navode… »

Prva osuda iz sveta: "Carine su bezobrazluk prve klase"

Vesti online 23.11.2018
Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe oštro je osudio prištinske vlasti zbog uvođenja carine od 100 odsto na srpsku robu. Takođe je oštro kritikovao javno paljenje srpske robe, što su činili pojedini lokalni političari na Kosovu. Štrahe… »

Kosovska policija našla "razlog" da zadrži ekipu Tanjuga

Vesti online 23.11.2018
Ekipu Tanjuga danas popodne zadržali su saobraćajci Kosovske policije nedaleko od administrativnog prelaza Jarinje, zbog provere brzine kojom su se kretali, a na kraju su izrekli kaznu vozaču zbog folije na zadnjim prozorima i oduzeli vozačku dozvolu… »

Moskva otkriva pravi cilj nove provokacije Prištine

Vesti online 23.11.2018
Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine, usmerenom na proterivanje kosovskih Srba iz tog kraja, saopštilo je u… »