Beograd arhiva vesti 08.12.2018

Bomba kod Železničkog mosta

Večernje novosti 08.12.2018
Eksplozivna naprava iz Drugog svetskog rata pronađena tokom ispitivanja dna Save. AVIONSKA bomba iz Drugog svetskog rata pronađena je danas u Savi, u blizini Starog železničkog mosta, na mestu koje je predviđeno za stub novog prelaza preko reke… »

Prebrojavanje obroka, pa refundacija: Vanredne kontrole u privatnim vrtićima donele strože mere

Blic 08.12.2018
Svi privatni vrtići koji su u sistemu subvencija Grada Beograda ubuduće će uz prijavljenu dolaznost dece morati da dokumentuju i broj poručenih obroka za taj mesec kako bi im se isplatila refundacija, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i… »

Povratak "simensa" na ulice: Beograd će kupovati tramvaje iz Kragujevca, u planu proširenje mreže

Blic 08.12.2018
Beograd će sa zadovoljstvom kupovati tramvaje proizvedene u Srbiji, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a povodom molbe Predsednika Republike Aleksandra Vučića Gradu da kupuje "Simensove" tramvaje koji će se proizvoditi u Kragujevcu. - Za… »

Praznične kućice i na Novom Beogradu: Za zakup jedne od 60 tezgi minimum 25.000 dinara

Blic 08.12.2018
Pod jednostavnim nazivom "Novogodišnji i Božićni praznici" manifestacija na Novom Beogradu ponudiće trgovcima postavljanje 60 tezgi i šest boksova za jelke i badnjake u periodu od 15. decembra do 15. januara i to na dve lokacije u ovom delu grada… »

Bačena bomba na porodičnu kuću na Zvezdari

Telegraf 08.12.2018
Istraga je u toku. Ručna bomba bačena je jutros oko pet sati u dvorište porodične kuće 58-godišnjeg Vojina P. na Zvezdari. Nepoznata osoba aktivirala je i bacila eksplozivnu napravu u dvorište kuće vlasnika jednog preduzeća za špediciju… »

Radojičić: Voditi Beograd je privilegija i čast

Studio B 08.12.2018
Imamo napredak u oblasti socijalne politike, ekologije i na velikim infrastrukturnim projektima, radimo na strateškim planovima za smanjenje zagađenja vazduha i kandidaturi Beograda za Zelenu prestonicu Evrope, što predstavlja korak ka mojoj viziji da… »

Atrakcija u centru grada: Beograđani pohrlili da vide egipatsku mumiju staru 2.300 godina

Blic 08.12.2018
Ulaz u odeljenje arheološke zbirke Filozofskog fakulteta bio je blokiran danas oko podneva, kada su se brojni posetioci uputili u posetu najimpozantnijem, vekovima starom, arheološkom eksponatu u glavnom gradu - "beogradskoj mumiji". Uz stručno… »

Kontrola privatnih vrtića u Beogradu dala prve rezultate

Danas 08.12.2018
Svi privatni vrtići koji su u sistemu subvencija Grada Beograda ubuduće će uz prijavljenu dolaznost dece morati da dokumentuju i broj poručenih obroka za taj mesec kako bi im se isplatila refundacija, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i… »

Manje autobusa na ulicama zbog nedostatka vozača, poslovanje GSP i dalje loše

Danas 08.12.2018
SOS sindikat GSP "Beograd” ukazuje da pojedini sindikati u medije iznose netačne informacije zastupajući stav rukovodstva preduzeća Pravi uzrok sve većeg nezadovoljstva građana i sve lošije realizacije reda vožnje jeste prvenstveno nedostatak… »

Proda se sve što se izgradi: Cene stanova u Beogradu za tri godine skočile i do 40 odsto

Blic 08.12.2018
Cene stanova u prethodne tri godine skočile i do 40 odsto u pojedinim delovima Beograda, a nešto su više u odnosu na druge velike gradove u regionu, kažu stručnjaci za nekretnine. Ipak, kada je reč o stambenom prostoru, u glavnom gradu se proda sve… »