Ekonomija arhiva vesti 08.12.2018

Grdelica: Aktivni radovi na pet kosina i opremanje tunela

RTV 08.12.2018
PREDEJANE - U Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10 aktivni su radovi na pet kosina i opremanje tunela "Predejane" i "Manajle", izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu građevinarstrva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica prilikom… »

"Veće plate policiji, na tome insistirali od prvog dana"

B92 08.12.2018
Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da će od 10 milijardi dinara više u budžetu imati koristi svi koji su u tom ministarstvu zaposleni. Kako je naveo, najveći deo tog novca ići na povećanje plata. "Ovo je još jedno… »

Krkobabić: U Doljevcu otvoriti poslovnu banku, ambulante i pošte (VIDEO)

Beta 08.12.2018
Ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić izjavio je danas da ta stranka želi da se poslovna banka, pošta i ambulanta otvore u opštini Doljevac.Krkobabić je u… »

Ministarstvo: Izvođači radova na putu Ub-Lajkovac probili rok

Beta 08.12.2018
Gradjevinske firme koje su izvodile radove na popravci deonice budućeg auto-puta Ub-Lajkovac nisu, kako tvrde, "isterane s gradilišta", već nisu posao obavile u roku, saopštilo je danas Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture… »

Hiljade Mađara na ulicama zbog "ropskog zakona" o radu

Vesti online 08.12.2018
Na hiljade Mađara protestovalo je danas u Budimpešti protiv novog predloga zakona o radu koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže do 400 sati prekovremenog rada godišnje. Kritičari ovog predloga taj zakon nazivaju "ropskim", prenosi… »

Tržište nekretnina u Srbiji sve aktivnije

SEEbiz 08.12.2018
BEOGRAD – Tržište nekretnina u Srbiji je sve aktivnije, povećana je prodaja, a cene stanova su u prethodne tri godine skočile i do 40 odsto u pojedinim delovima Beograda i nešto su više u odnosu na druge velike gradove u regionu, kažu stručnjaci… »

"Crna lista" sumnjivih firmi sve duža

Nova ekonomija 08.12.2018
Ministarstvo za rad: Lista na sajtu Ministarstva rada na kojoj su firme u kojima su inspektori zabeležili različite nepravilnosti u poslovanju je sve duža. Od 5. septembra, kada je Ministarstvo za rad Srbije objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u… »

Američki fond želi 20 odsto vlasništva u Telekomu i u Komercijalnoj banci

Nova ekonomija 08.12.2018
U maju ove godine skoro neprimećeno je prošla poseta bivšeg državnog sekretara SAD DŽona Kerija i američkog investitora Tima Kolinsa Srbiji kada su razgovarali i sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i sa predsednicom Vlade Anom Brnabić… »

Svetski izvoz nafte u opasnosti ako SAD blokira Iran

Nova ekonomija 08.12.2018
Iranski predsednik Hasan Ruhani zapretio je da će Iran zatvoriti Ormuski prolaz, kojim prolazi skoro trećina nafte koja se isporučuje morskim putem. Ruhani je rekao da "ako jednog dana, SAD odluče da blokiraju iransku naftu, nikakva nafta neće biti… »

Odgovor Vučiću: Kupićemo srpske tramvaje sa zadovoljstvom

B92 08.12.2018
Beograd -- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će Beograd sa zadovoljstvom kupovati tramvaje proizvedene u Srbiji. "Za Beograd je velika čast da imamo mogućnost da kupujemo 'Simensove' tramvaje koji će se proizvoditi u Kragujevcu, kako… »