Izvor: Cenzolovka/Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Uspon autoriteta propast za medijske slobode

Cenzolovka 08.12.2018
Sloboda medija i informacija u svetu pala je na najnižu tačku u proteklih deset godina, a među „najvećim prestupnicima“ su Poljska, Hrvatska, Rumunija, Rusija, Mađarska, navodi se u najnovijem izveštaju britanske Organizacije za ljudska prava… »

Figaro o napadima na Danas: Atmosfera u Srbiji kao Miloševićeve devedesete

Cenzolovka 08.12.2018
Lov na „izdajnike naroda“ poprima novu dimenziju u Srbiji, gde je ovladala atmosfera koja podseća na ’90-e godine, kada je aktuelni predsednik (Aleksandar) Vučić bio ministar informisanja kod Slobodana Miloševića, piše francuski list Figaro. U… »

Milovanović: Bio sam prinuđen da prodam Kopernikus

Cenzolovka 08.12.2018
Nikada nisam želeo da izađem iz posla sa kablovskim operaterom, ali sam bio prinuđen. (foto: You Tube printscreen) Naime, po ugovoru koji sam sklopio sa većinskim vlasnikom Kopernikusa, englesko-poljskim investicionim fondom Abris, njihova odluka da… »

Ako mi preko veze sredite….

Cenzolovka 08.12.2018
Poštovani gospodine Petroviću, Verovala sam da ću od Vas dobiti neki smisleni odgovor, a ne uvrede na račun Vaših kolega, u neuspelom pokušaju da budete duhoviti. Iz Vašeg odgovora nisam razumela ništa drugo do da ste se u Rovinju „valjali“ po… »

Milioni dinara za prenošenje agencijskih vesti

Cenzolovka 08.12.2018
Na čitave dve strane jučerašnjeg tabloida Srpski telegraf našli su se promotivni tekstovi o hotelu „Putnik“ na Kopaoniku i proizvodima kompanije „TDM“, koji nisu obeleženi kao reklama. Za razliku od tih članaka, prepisanu vest agencije… »