Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 08.12.2018

Na protestu „žutih prsluka“ u Francuskoj 31.000 ljudi, privedeno 700

Danas 08.12.2018
Na „četvrtoj rundi“ nedeljnih protesta pokreta „Žuti prsluci“ u Francuskoj danas je svega oko 31.000 ljudi, izjavio je državni sekretar Ministartva unutrašnjih poslova Loran Nunjes i dodao da je privedeno 700, od kojih 575 u Parizu, prenela je… »

Italija: U metežu u noćnom klubu stradalo petoro maloletnika i žena

Danas 08.12.2018
U metežu u noćnom klubu u blizini Ankone šest osoba od kojih petoro maloletnika je poginulo, dok je oko 50 ljudi povređeno, saopštile su vlasti. Policija je saopštila da su život izgubile tri devojčice, dva dečaka i jedna žena, majka koja je sa… »

Najpoznatija ruska aktivistkinja za zaštitu ljudskih prava umrla u 92. godini

Danas 08.12.2018
Pionirka u zaštiti ljudskih prava LJudmila Aleksejeva, višedecenijska disidentkinja u SSSR i Rusiji, preminula je danas u Moskvi u 92. godini. Postala je poznata 60-ih i 70-ih godina prošlog veka kada je protestovala zbog tretmana sovjetskih… »

Crna Gora: Cilj protesta Demokratskog fronta 9. decembra je pad Vlade

Danas 07.12.2018
Član Predsedništva Demokratskog fronta Predrag Bulatović izjavio je večeras da je cilj protesta koji ta stranka organizuje u nedelju u Podgorici pad vlade. Nije nam cilj da izvršimo državni udar, nego da politički nateramo vladu da podnese… »

Kina ambiciozno započela osvajanje tamne strane Meseca

Danas 08.12.2018
Kina je lansirala lunarnu probu kojoj je glavni cilj da sleti na udaljenu stranu Meseca odnosno deo koji se ne vidi sa Zemlje. Najnovija misija trebalo bi da obavi eksperimente i istraživanja na do sada uglavnom neistraženom delu tog zemljinog satelita… »

Uspon autoriteta propast za medijske slobode

Danas 08.12.2018
Kako u svetu, a kako kod nas: Sloboda informacija u svetu na najnižem nivou u poslednjih deset godina Sloboda medija i informacija u svetu pala je na najnižu tačku u proteklih deset godina, a među „najvećim prestupnicima“ su Poljska, Hrvatska… »

Nebojši Medojeviću pozlilo, prebačen u Klinički centar

Danas 08.12.2018
Poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću je pozlilo i iz zatvora je prebačen u Klinički centar, objavio je funkcioner DF Slaven Radunović na Fejsbuku. „Upravo smo obaviješteni da se Nebojši Medojeviću zdravstveno stanje, kao posljedica… »

Panika na vlasti

Danas 08.12.2018
"Žuti prsluci" nezadovoljni ustupcima vlade Šta sada…? Peta republika je na ispitu. Pitanje se ne postavlja u javnosti ovako naglo, ali ono je prisutno u podtekstu većine kvalifikovanih analiza proteklih zbivanja. „Žuti prsluci“ nemaju broj… »

Novi Travnik: Protest zbog smrti majke i ćerke koje je udario pijani vozač

Danas 08.12.2018
Stotinu građana Novog Travnika danas se ispred zgrade Opštine okupilo zbog saobraćajne nesreće u kojoj su sinoć jedna žena i njena ćerka poginule kad ih je automobilom udario pijani vozač, odranije poznat policiji, jer je vozio prebrzo. U… »

Tramp nominuje potparolku Heder Nojert za ambasadorku u UN

Danas 08.12.2018
Američki predsednik Donald Tramp saopštio je danas da će nominovati portparolku Stejt departmenta Heder Nojert za novu ambasadorku SAD u UN, a nekadašnjeg sekretara za pravosuđe Vilijema Bara ponovo na tu funkciju, na kojoj je donedavno bio Džef… »