Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 08.12.2018

Pariz: Opsadno stanje, oklopna vozila na ulicama, povređeno 135 ljudi

Dnevnik 08.12.2018
PARIZ/ BRISEL: Prema najnovijim podacima Uprave pariske policije, tokom protesta u Parizu od jutros je uhapšeno 548 ljudi, a 272 osobe su zadržane u policiji, dok je istovremeno tokom protesta "žutih prsluka" u Briselu preventivno uhapšeno oko 70… »

U stampedu u noćnom klubu u Italiji 6 mrtvih, 59 povređenih

Dnevnik 08.12.2018
RIM: Šest osoba, od kojih pet tinejdžera i jedna žena, poginulo je dok je 59 osoba povređeno u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone, saopštila je policija. Među poginulima su… »

Naslednica Merkelove imenovala 33-godišnjaka za genseka CDU

Dnevnik 08.12.2018
BERLIN: Novoizabrana naslednica Angele Merkele na čelu Hrišćanskodemokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer, koju mediji po inicijalima zovu i AKK, načinila je danas prvi potez na konsolidaciji vlasti nakon tesne pobede na unutarstranačkim… »

Kina traži hitno oslobađanje potpredsednice "Huaveja"

Dnevnik 08.12.2018
PEKING: Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Kanadu da odmah oslobod potpredsednicu i finansijsku diektorku "Huavej" Meng Vanžu koja je uhapšena pre sedam dana i upozorilo Otavu da će u protivnom snositi posledice. Kanadski ambasador… »

HR: Ne mešamo se u politiku BiH, izbor Komšića nelegitiman

Dnevnik 08.12.2018
ZAGREB: Za razliku od trojice bivših Visokih predstavnika u BiH, Hrvatska se ne meša u unutrašnja pitanja BiH, već ispunjava međunarodne obaveze, u potpunosti poštujući suverenitet i teritorijalni integritet BiH i njen ustavni i pravni poredak… »

Tramp najavio odlazak šefa kabineta do kraja godine

Dnevnik 08.12.2018
VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da će šef kabineta Bele kuće Džon Keli otići s tog položaja do kraja ove godine. Tramp će vrlo brzo objaviti ime novog šefa kabineta, prenela je agencija AP. Neimenovani zvaničnika Bele… »

Pupovac: Hapšenjem izazivaju uznemirenost, pravnu nesigurnost

Dnevnik 08.12.2018
VUKOVAR: Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas u Vukovaru da se pritisci prema jednom broju građana srpske nacionalnosti koji rade ili su radili u gradskoj upravi i drugim institucijama preduzimaju od 1997. godine te da je cilj nedavnih… »

Plenković: Hrvatska neće odustati od zaštite interesa Hrvata u BiH

Dnevnik 08.12.2018
ZAGREB: Hrvatska neće odustati od zaštite interesa hrvatskog naroda u BiH, rekao je danas hrvatski premijer Andrej Plenković odgovarajući na optužbe o mešanju Hrvataske u unutrašnja pitanja BiH koje su u pismu Evropskoj uniji iznela trojica bivših… »