Izvor: Dojče vele arhiva vesti 08.12.2018

„Modrice uvek zabole sutradan“

Dojče vele 08.12.2018
Odlučujuće je koliko će Kramp-Karenbauer uspeti da uključi u rad nezadovoljnike politikom njene prethodnice Merkel. Ukoliko omane, sledeća erupcija bi mogla da dođe brzo, piše nemačka štampa o smeni na vrhu Demohrišćana. Delegati… »

Tajna ruske rakete 9M729

Dojče vele 08.12.2018
Uz podršku NATO, SAD su povećale pritisak na Rusiju zbog sumnje da ta zemlja krši ugovor o balističkim raketama srednjeg dometa. U centru pažnje javnosti je nova raketa tipa 9M279. Šta se zapravo zna o njoj? Nakon što je predsednik SAD Donald Tramp… »

Deca kolapsa

Dojče vele 08.12.2018
Zašto građani u Srbiji i susedstvu puštaju da se vlast igra sudbinom njihove dece? Zašto pokušaji otpora nepravdi, bezakonju i samovolji završavaju izneverenim očekivanjima? Ko je prokockao šansu da budemo ljudi? Gde god krenem, a krećem se puno… »

Pomalo bojkot, pomalo ništa

Dojče vele 08.12.2018
Suočena sa totalnom opstrukcijom vlasti, srpska opozicija se odlučila na prilično neobičan korak – kampovanje u parlamentu. Bojkota Skupštine međutim i dalje nema. Da li je to jedini mogući način borbe ili mazohizam? Onemogućena da iznese… »

Grad u glavnoj ulozi

Dojče vele 08.12.2018
Posle uspeha misterije „Dark“ na Netfliksu je od petka dostupna druga nemačka serija. „Psi Berlina“ (Dogs of Berlin) polaže na kontrast humora i brutalnosti berlinskog podzemlja. Reditelj Kristijan Alvart se nada uspehu. Serija prati dvojicu… »

„Makron je tvrdoglav, ali i mi smo“

Dojče vele 08.12.2018
„Imao sam dobru ideju, ali nisam mislio da će se toliko proširiti“, kaže za DW automehaničar Žislen Kutar koji je putem Fejsbuka predložio da demonstranti u Francuskoj nose žute prsluke. Malo je reći da je u tome uspeo. Žislen Kutar je među… »

Pustoš sećanja

Dojče vele 08.12.2018
Za vreme Drugog svetskog rata u Zrenjaninu se nalazio logor kroz koji su prošle hiljade zatvorenika. O tome na ovoj ruševnoj i zaboravljenoj zgradi svedoči samo mala spomen ploča. Zabeležio naš #dw_BalkanBooster tandem. Ispod mreže na prozorskom… »

Kamiondžije će noćiti u hotelima?

Dojče vele 08.12.2018
Ministri saobraćaja EU izglasali su propise koji predviđaju više odmora i bolje uslove rada za vozače kamiona. To je izazvalo pobunu istočnih članica EU jer bi one htele da kamiondžije rade što više za što manje pare. Maltene je apsurdno što su… »