Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 08.12.2018

Stotine uhapšene na protestu "Žutih prsluka" u Parizu

Glas Amerike 08.12.2018
Francuska policija ispalila je suzavac na demonstrante u žutim prslucima na Šanzelizeu, koji protestuju zbog visokih troškova života u Francuskoj. Zamenik ministra za unutrašnje poslove Loran Nunez procenjuje da je oko 8.000 demonstranata izašlo na… »

U Beogradu održan skup "Stop krvavim košuljama" i protestna šetnja

Glas Amerike 08.12.2018
Protesni skup "Stop krvavim košuljama" i mirna šetnja više hiljada građana, održani su u subotu uveče u Beogradu. Skup je počeo na platou ispred Filozovskog fakuteta, gde se okupljenima obratio glumac Branislav Trifunović. Posle okupljanja… »

Tužioci o Trampovoj "kupovini ćutnje", kontaktima sa Rusima

Glas Amerike 08.12.2018
Tužioci iz Njujorka i specijalni tužilac Robert Maler podneli su sudska dokumenta u kojima se obrazlaže zbog čega Majkl Koen, bivši lični advokat predsednika Donalda Trampa i Pol Manafort, bivši šef Trampovog izbornog štaba, zaslužuju zatvorsku… »

Tramp najavio odlazak svog šefa kabineta Džona Kelija

Glas Amerike 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će njegov šef kabineta Džon Keli napustiti tu funkciju na kraju godine. Tramp nije rekao ko će zameniti Kelija, penzionisanog marinskog generala, koji je služio kao šef osoblja Bele kuće od jula 2017… »

Nezavisno tužilaštvo na isti način tretira i beskućnika i premijera

Glas Amerike 08.12.2018
Nezavisnost tužilaštva mora da bude branjena od svake vlasti, ne samo od politčke odnosno izvršne, već i od hirearhije i od sudske vlasti, rekao je Goran Ilić, poverenik za samostalnost tužilaca i predsednik Udruženja tužilaca Srbije otvarajući… »

Džejms Komi svedočio u Kongresu na poziv republikanaca

Glas Amerike 08.12.2018
Kongresmeni iz dva odbora Predstavničkog doma ispitali su bivšeg direktora FBI-ja Džejmsa Komija iza zatvorenih vrata u petak, što je verovatno bila poslednja prilika za to pre nego što republikanci, u januaru, predaju kontrolu demokratama u donjem… »