Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Varljiv vikend pred nama: Subota donosi naoblačenje sa kišom, a evo kako će biti iduće nedelje

Kurir 08.12.2018
U Srbiji će danas doći do naoblačenja sa kišom, na planinama i sa snegom, koje će tokom jutra i prepodneva zahvatiti sever i zapad, a u toku dana će se proširiti na ostale krajeve zemlje, uz istovremeni prestanak padavina sa severozapada. Vetar će… »

Dirljivi susret Žandarmerije sa decom: Druženje sa mališanima sa KiM koji borave u Beogradu i decom stradalih pripadnika…

Kurir 08.12.2018
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu druženju pripadnika Žandarmerije sa mališanima sa Kosova i Metohije, koji borave u poseti Beogradu, i decom stradalih… »

Ratko Mladić 4 dana na slobodi? Tražio da dođe u Srbiju i Srpsku da poseti grobove najmilijih!

Kurir 08.12.2018
General Ratko Mladić zatražiće od Mehanizma u Hagu da ga pusti na četiri dana, da bi obišao grob majke i nedavno preminulog bratanca u Kalinoviku, kao i grob kćerke u Beogradu. Nakon sedam godina provedenih iza rešetaka Haškog tribunala, general… »

Uživala je ispod tuša u poznatom hotelu: Amerikanka u šoku kada je njen snimak završio na internetu, traži 100 miliona…

Kurir 08.12.2018
Amerikanka koju je neko pre tri godine snimao dok se tuširala u hotelu u vlasništvu lanca "Hilton" u Olbaniju (američka savezna država Njujork) tužila je hotelski lanac zbog nemarnosti i traži odštetu od 100 miliona dolara. Tajno snimljen video… »

Vozači, prilagodite brzinu: Oprezno za volanom zbog kiše, na granicama čekaju samo kamioni

Kurir 08.12.2018
Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju nepovoljni vremenski uslovi, uz moguću kišu u nižim, a sneg u višim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na naplatnim rampama nema čekanja, a proceduru na graničnim prelazima putnička… »

Alarmantno: Od posledica zaraznih bolesti u Srbiji prošle godine umrla 261 osoba

Kurir 08.12.2018
Od zaraznih bolesti tokom prošle godine obolelo je 207.456 osoba na teritoriji Srbije, što je manje u odnosu na prethodnu godinu kada je prijavljeno 267.767 obolelih osoba, a od posledica zaraznih bolesti u 2017. godini umrla je 261 osoba, sa stopom… »

Incident na sednici komore javnih izvršitelja: Aktivista upao na skup i pokušao da ometa rad

Kurir 08.12.2018
BEOGRAD - Jedan aktivista grupe građana "upao" je na današnju sednicu javnih izvršitelja u beogradskom Hotelu "M", u nameri da ometa rad, ali je sednica uspešno završena, saopštila je Komora javnih izvršitelja. Počelo okupljanje pred početak… »

Kevin nas nasamario, nema ni para ni knjige: Britanac oduševio Srbe idejom da napiše knjigu o Srbiji, za to uzeo 8.000 funti…

Kurir 08.12.2018
Prvo nas je oduševio i podigao na noge, a onda surovo razočarao. Prepešačio je 900 kilometara kroz Srbiju, koristio bogato gostoprimstvo srpskih domaćina i primetio da je Srbija neshvaćena zemlja. To je hteo da ispravi i obećao je da će napisati… »

Albanski guslar lio suze usred emisije zbog pobede Srbije u UNESCO: Srbi su nas pobedili, pevanje uz gusle je njihovo (video)

Kurir 08.12.2018
Albanski guslar Jonuz Delaj zaplakao je u jednoj emisiji zbog odluke da se na listi UNESCO gusle registruju kao nacionalno bogatstvo Srbije. Kako piše "Koha", kada ga je voditeljka jedne emisije pitala za iskreno mišljenje o odluci koju je UNESCO doneo… »

Varljivi decembar 2018! Preokret za preokretom! Od sutra toplije, a onda nas čeka pravi zimski šok!

Kurir 08.12.2018
Posle hladne i tmurne subote, sutra nas očekuje pravi mali preokret. Međutim, biće kratkotrajan. Kako su najavili meteorolozi, u toku sutrašnjeg dana doći će do razvedravanja u većini predela u Srbiji, a uprkos prohladnom i maglovitnom jutru… »