Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 08.12.2018

Opsadno stanje u Parizu! Foto, video

Mondo 08.12.2018
Žestoki sukobi, šok bombe i suzavac na ulicama Pariza. U novom protestu "Žutih prsluka" okršaji s policijom, koja je "naoružana" i oklopnim vozilima. Uhapšeno više od 1.000 ljudi. Ima povređenih. Veliki nemiri i ove subote na ulicama Pariza traju… »

Stampedo u klubu u Italiji, šestoro mrtvih! (video)

Mondo 08.12.2018
Šest osoba, od kojih petoro dece, poginulo je dok su desetine povređene u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone. Foto: Beta/Francesco Benigni/Ancona Today via AP Među poginulima su… »

Kina traži hitno oslobađanje Huawei potpredsednice

Mondo 08.12.2018
Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Kanadu da odmah oslobodi potpredsednicu i finansijsku diektorku Huawei kompanije, Meng Vanžu, koja je uhapšena početkom decembra. Foto: Beta/AP Photo/Ng Han Guan/Huawei Peking upozorava Otavu da će u… »

Poslušajte kako zvuči mars

Mondo 08.12.2018
NASA Sonda InSajt, koja se od prošle nedelje nalazi na površini Marsa, snimila je zvuke marsovskog vetra, tutnjavu niske frekvencije. Foto: NASA/JPL-Caltech via AP Snimak je juče objavio NASA centar za razvoj. Procenjuje se da je vetar bio brzine 16 do… »

Naoružani Albanci zaustavili grupu Grka!

Mondo 08.12.2018
Albanija je saopštila da je zabranila ulaz u zemlju za oko 100 Grka koji su krenuli ka selu Bularat/Vuljarates na parastos od 40 dana posle ubistva grčko-albanskog državljanina Konstandinosa Kacifasa. Foto: MONDO, Mario Milojević Teško naoružana… »

Istraga zbog seksa na vrhu Keopsove piramide!?

Mondo 08.12.2018
Egipatske vlasti pokrenule su istragu nakon što se jedan par iz Danske popeo na Keopsovu piramidu u Gizi i navodno snimao tokom seksualnog odnosa. Foto: YouTube/printscreen/Freaky Stuff Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako se par penje… »