Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 08.12.2018

Večeras protest "Stop krvavim košuljama", "mala Merkel" nasledila Angelu, Mažić proglašen za trećeg najboljeg sudiju…

Nedeljnik 08.12.2018
Teme dana i naslovne strane dnevnih novina. "STOP KRVAVIM KOŠULJAMA" - Protestna šetnja „Stop krvavim košuljama“ počinje večeras u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. Kako je najavljeno, pre početka šetnje, učesnicima… »

(FOTO) “Žuti prsluci” i ove subote na ulicama Pariza: Hapšenja, suzavci, zatvoreni objekti

Nedeljnik 08.12.2018
Vlada je upozorila da će današnje proteste pokreta “Žutih prsluka” u Parizu uzurpirati “radikalizovane i pobunjeničke” grupe, zbog čega će oni biti najopasniji do sada. Stotine demonstranata pokreta „Žutih prsluka“ maršira širom… »

"Kralj Petar je prenoćio u Beloj kući, u Linkolnovoj sobi..."

Nedeljnik 08.12.2018
Dvadeset petog juna govorio je pred Kongresom SAD, kao najmlađi šef države u istoriji. Godine 1942, predsednik SAD Frenklin Ruzvelt pozvao je kralja Petra Drugog od Jugoslavije u SAD kao gosta američke vlade. Državna poseta SAD počela je 21. juna i… »

"Pištaljke, bubnjevi, transparenti...": U Beogradu održan protest "Stop krvavim košuljama"

Nedeljnik 08.12.2018
Posle okupljanja građana na platou ispred Filozofskog fakulteta i govora glumca Branislava Trifunovića, kolona se uputila prema Narodnoj skupštini i RTS-u, pa kroz Svetogorsku ulicu do tržnog centra "Staklenac" Miting pod nazivom „Stop krvavim… »

Ukrajina i Rusija: Trzaj zaboravljenog rata

Nedeljnik 08.12.2018
Režimi u Kijevu i Moskvi podjednako su zainteresovani da se ukrajinsko-ruska kriza vrati na nekoliko dana u žižu planetarnog interesovanja. U konkurenciji mnogo ozbiljnijih i usijanijih kriza, poput libijske, sirijske, iranske, tursko-saudijske oko… »

Kako je kralj Petar 1940. sa vojskom uvežabavao odbranu zemlje: "Posle nekoliko kilometara marša bili su potpuno…

Nedeljnik 08.12.2018
Manevri su pokazali da je moral vojnika bio visok, ali da je njihova obučenost slaba, zbog čega je došlo do velikog broja povreda. Po završetku prve godine studija, na svoj sedamnaesti rođendan, 6. septembra 1940. godine kralj Petar je proizveden u… »

"Svi su bili protiv ženidbe kralja Petra, a onda je stigao blagoslov od Draže Mihailovića..."

Nedeljnik 08.12.2018
„Narod potpisuje jednu svečanu povelju, koja će biti zakopana, kako bi se sačuvala i predala kralju i budućoj kraljici. Ovo će istovremeno biti dokaz da jugoslovenska vojska postoji u svim delovima Kraljevine Jugoslavije", pisao je Mihailović. U… »

(VIDEO) "Poraz, slaba igra i još jedna povreda": Loš, baš loš dan za Denver

Nedeljnik 08.12.2018
S druge strane, Kingsi su imali razloga za slavlje. Dewnver Nagetsi su protiv Šarlot Hornetsa prekinuli seriju od 7 uzastopnih pobeda. Ekipa našeg Nikole Jokića je izgubila sinoć u gostima 113-107. Šarlot je bio bolji i efikasniji tim tokom večeg… »

Gabi Novak: Napadaju nas - "vi muzičari biste da se vrati staro vreme". A ja odgovaram - šta je meni falilo šezdesetih i…

Nedeljnik 08.12.2018
"Moj Arsen je često govorio o nestanku fabrika u gradovima poput Siska koje su prehranjivale čitave porodice. To se dogodilo u svim našim novim državama nastalim iz Jugoslavije" Gabi Novak je u intervjuu za aktuelni Nedeljnik pričala o počecima… »

Istorija 21. veka: "Dužan ko Grčka. A delovalo je kao vic..."

Nedeljnik 08.12.2018
Do izbijanja Svetske ekonomske krize 2008. godine činilo se da je Grčka, iako izuzetno zadužena, ipak samo jedna od država EU koje pored visokih prihoda imaju i veliku zaduženost. Činilo se da je Grčka jedna od najnaprednijih ekonomija Evrope. Iako… »