Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 08.12.2018

Na ulicama Francuske 90.000 policajaca, stotine privedenih, bačen i suzavac

Nova ekonomija 08.12.2018
Protest "Žutih prsluka" Protest pokreta "Žutih prsluka" održavaju se danas u Parizu i drugim gradovima Francuske. Francuska vlada je zbog protesta širom zemlje na ulice izvela skoro 90.000 policajaca, usled straha od jačanja nasilja. Antivladini… »

Protest "Stop krvavim košuljama" od Filozofskog do RTS-a

Nova ekonomija 08.12.2018
Protest pod sloganom "Stop krvavim košuljama" počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. Uprkos kiši, plato ispred Filozofskog fakulteta je popunjen, a okupljenima se obratio glumac Branislav Trifunović. Nakon obraćanja, građani su… »

Haradinaj: Protiv Srbije možemo sprovesti još teže mere

Nova ekonomija 08.12.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će protiv Srbije, sem takse od 100 odsto na uvoz srpske robe preduzeti i druge teže mere. "Ima i drugih mera koje se mogu dogoditi, koje nisu tarifne. Videćete kada dođe do njih", izjavio je Haradinaj za… »

Čak i da Priština sutra ukine takse, posledice će biti velike

Nova ekonomija 08.12.2018
Rasim Ljajić: Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da čak i da se sutra ukine odluka Prištine o taksama od 100 odsto za srpske proizvode, posledice će biti velike, jer ovo, kako je rekao, samo vodi u nestabilnost. "Priština neće stati… »

Radojičić: Vrednost novogodišnje rasvete manja od 250 miliona dinara

Nova ekonomija 08.12.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je vrednost sprovedene javne nabavke opreme za dekorativno osvetljenje gradskih ulica "nešto manja od 250 miliona dinara, bez PDV-a". On je za Blic najavio i da će od naredne godine, u cilju… »

Stefanović: Januarska plata u MUP-u biće veća za devet odsto

Nova ekonomija 08.12.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da će od 10 milijardi dinara više u budžžetu za njegovo ministarstvo, imati koristi svi koji su u tom ministarstvu zaposleni, a da će najveći deo tog novca ići na povećanje plata… »

"Crna lista" sumnjivih firmi sve duža

Nova ekonomija 08.12.2018
Ministarstvo za rad: Lista na sajtu Ministarstva rada na kojoj su firme u kojima su inspektori zabeležili različite nepravilnosti u poslovanju je sve duža. Od 5. septembra, kada je Ministarstvo za rad Srbije objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u… »

Američki fond želi 20 odsto vlasništva u Telekomu i u Komercijalnoj banci

Nova ekonomija 08.12.2018
U maju ove godine skoro neprimećeno je prošla poseta bivšeg državnog sekretara SAD DŽona Kerija i američkog investitora Tima Kolinsa Srbiji kada su razgovarali i sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i sa predsednicom Vlade Anom Brnabić… »

Svetski izvoz nafte u opasnosti ako SAD blokira Iran

Nova ekonomija 08.12.2018
Iranski predsednik Hasan Ruhani zapretio je da će Iran zatvoriti Ormuski prolaz, kojim prolazi skoro trećina nafte koja se isporučuje morskim putem. Ruhani je rekao da "ako jednog dana, SAD odluče da blokiraju iransku naftu, nikakva nafta neće biti… »

Vesić: Sa zadovoljstvom ćemo kupovati "Simens" tramvaje proizvedene u Kragujevcu

Nova ekonomija 08.12.2018
Beograd će sa zadovoljstvom kupovati tramvaje proizvedene u Srbiji, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a povodom molbe Predsednika Republike Aleksandra Vučića Gradu da kupuje "Simensove" tramvaje koji će se proizvoditi u Kragujevcu. "Za… »