Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Delegacija Srbije odala počast poginulim srpskim pilotima u Jermeniji

Politika 08.12.2018
Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položili su danas venac na spomenik posvećen sedmorici pripadnika Vojske Jugoslavije koji su poginuli pre 30 godina tokom humanitarne misije u Jermeniji, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Sedam… »

Oženjeni muškarci uglavnom zadovoljni bračnim životom

Politika 08.12.2018
Po najnovijem istraživanju očevi smatraju, da je njihova primarna uloga da zarade dovoljno novca za decu. Prosečan muškarac u Srbiji ima srednje obrazovanje, živi u gradu, mesečno zarađuje oko 44.500 dinara, zadovoljan je svojim brakom i smatra da… »

Još jedan visoki oficir OVK pozvan na ispitivanje u Hag

Politika 08.12.2018
PRIŠTINA – Prištinski mediji su javili da je još jedan visoki oficir Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvan da se radi ispitivanja pojavi u Hagu.Gazetaekspres javlja da je osoba, čiji identitet taj portal nije saopštio, potvrdila da je dobila… »

„Hlađenje” srca pomaže u lečenju aritmije

Politika 08.12.2018
Novi metod, primenjen ovih dana u Institutu „Dedinje”, bezbedan je za pacijenta i pomaže da se uspostavi normalan srčani rad. U Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” kod troje pacijenata urađene su savremene intervencije lečenja… »

Nova metodologija nametanja priznanja nezavisnosti Kosova

Politika 08.12.2018
Sve što se aktuelno događa sa Kosovom i Metohijom i u vezi s njim poslednjih dana bez sumnje ima cilj da faktički promoviše nezavisno „Kosovo”. Naime, desetogodišnja nastojanja da se kosovska državnost i de jure i defakto potvrdi nisu urodila… »

Šarčević: Profesorka Pavlović je stroga, ali ni studenti nisu anđeli

Politika 08.12.2018
Ministar najavljuje da će u januarskom ispitnom roku otići na Geografski fakultet da proveri kakvo je znanje akademaca, a kakve ocene dobijaju. Mladen Šarčević, ministar prosvete, juče je za „Politiku” otkrio da će za vreme januarskog ispitnog… »

U spomen na javne telefonske govornice

Politika 08.12.2018
Pre neki dan iskrsnula mi je prilika da upotrebim „halo-karticu”, koju sam odavno pribavio za slučaj da mi iz nekog razloga mobilni telefon otkaže poslušnost. U nameri da se iz centra grada javim ukućanima krenuo sam u potragu za najbližom… »