Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 08.12.2018

Demonstracije „Žutih prsluka” danas i u Belgiji i Holandiji

Politika 08.12.2018
BRISEL, AMSTERDAM – Francuski pokret „Žuti prsluci” prelazi granice, pošto su demonstracije za danas planirane i u susednim državama Belgiji i Holandiji, navodi AP. Agencija navodi da nijedna od ove dve zemlje nije predložila povećanje takse na… »

Stampedo u noćnom klubu u Italiji, šestoro mrtvih

Politika 08.12.2018
RIM – Šest osoba, od kojih pet maloletnika, je poginulo, dok je 35 osoba povređeno u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone. Među poginulima su tri devojčice i dva dečaka, kao i… »

Kina traži hitno oslobađanje potpredsednice „Huaveja”

Politika 08.12.2018
Peking - Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Kanadu da odmah oslobod potpredsednicu i finansijsku diektorku „Huavej” Meng Vanžu koja je uhapšena pre sedam dana i upozorilo Otavu da će u protivnom snositi posledice. Kanadski… »

Rohani: Iranu sankcije, Zapadu „potop” droga, izbeglica i bombi

Politika 08.12.2018
TEHERAN – Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da bi Zapad mogao da zadesi „potop” droga, izbeglica i terorističkih napada ukoliko ponovo nametnute američke sankcije oslabe sposobnost Irana da obuzdava ove probleme, prenosi Rojters… »

Tribunal zataškao dokaze o „žutoj kući”

Politika 08.12.2018
Milovan Drecun predstavio izveštaj o svedočenju osam pripadnika OVK koji su priznali da su učestvovali u trgovini ljudskim organima na KiM. Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju predstavio je juče do sada nepoznati izveštaj iz 2003… »

Tramp postavlja novog šefa oružanih snaga

Politika 08.12.2018
VAŠINGTON – Američki zvaničnici navode danas da će predsednik Donald Tramp imenovati generala Marka Mileja za novog načelnika Združenog generalštaba američke vojske. Milej bi na tom mestu nasledio generala Džozefa Danforda. Zvaničnici su… »

Indijski interesi na udaru u Iranu

Politika 08.12.2018
Sunitski teroristi napali luku Kabahar, završnu tačku indijskog infrastrukturnog koridora, kao što su nedavno za metu uzeli i Kineze koji u susednom Pakistanu grade svoju drumsko-železničku vezu ka ovim vodama. Najmanje tri osobe su poginule dok su… »

Evropska komisija protiv dominacije dolara

Politika 08.12.2018
Brisel predlaže da članice EU buduće nabavke energenata obračunavaju u evrima. – ECB: evrozona nije spremna za nove „finansijske šokove”. Evropska unija nema jasnu sliku svojih finansija nakon izlaska Velike Britanije iz nje idućeg proleća… »