Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Vremenska prognoza - 9. decembar

RTS 08.12.2018
Vreme sunčano, krajem dana naoblačenje sa kišom, na planinama susnežica i sneg. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor: RHMZ) 08.12.2018. Subota Oblačno, mestimično… »

Stefanović: Voleli bismo da češće ugostimo decu sa KiM

RTS 08.12.2018
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je u Beogradu druženju pripadnika Žandarmerije sa mališanima sa Kosova i Metohije, koji su u poseti glavnom gradu i s decom stradalih pripadnika MUP-a. Nebojša… »

Pronađena avio-bomba u Savi, nema opasnosti

RTS 08.12.2018
Ronioci su u Beogradu pronašli avio-bombu u Savi, u blizini Starog mosta, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da će ona biti uklonjena i da nema opasnosti za građane. Bomba je pronađena na dubini od sedam metara, na oko dva metra od drugog… »

Formirani svi nacionalni saveti nacionalnih manjina

RTS 08.12.2018
Svi nacionalni saveti nacionalnih manjina - ukupno 22 - konstituisani su u zakonski predviđenom roku, a očekuje se da će do početka januara oni usvojiti Statute i izabrati predsednike i članove ostalih tela, kaže pomoćnica za ljudska i manjinska… »

Krkobabić: Zadruge imperativ za male posede, država ozbiljna u pomoći domaćinima

RTS 08.12.2018
Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić kaže za RTS da su zadruge imperativ za male posede i da je malom farmeru i domaćinu jedina šansa da opstane na tržištu da se ujedini. Dodao je da su dve… »

Besplatni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama

RTS 08.12.2018
U Beogradu, Novom Sadu i Nišu obavljani su besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama. Na preglede mogli da dođu i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje. U niškoj vojnoj bolnici pregledi su počeli u 8 časova, a gužve nema jer… »

Vremeplov (8. decembar 2018)

RTS 08.12.2018
Horacije, rimski književnik rođen 65. p.n.e. Umro Milić od Mačve 2000. godine. Posmrtni ostaci Slobodana Jovanovića preneti iz Londona u Beograd 2011. godine. Na današnji dan 2000. godine umro je Milić Stanković - Milić od Mačve, slikar i… »

Kako se kontroliše GMO u Srbiji

RTS 08.12.2018
Zbog slabe kontrole na granici, u Srbiju ulazi neoznačena hrana sa genetski modifikovanim organizmima, kažu protivnici GMO i dodaju da ih brine i to što je multinacionalna kompanija uzela prevlast na domaćem tržištu semena od nacionalnih instituta… »

Pravovremena dijagnoza ključna u slučaju koksaki virusa

RTS 08.12.2018
Na Klinici za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Srbije uspešno se leči koksaki virus tipa B koji, osim drugih organa, napada srčani mišić. Više od 10 godina su razmenjivali iskustva sa prestižnim medicinskim institucijama u svetu da bi… »

Vikend ture po Kosančićevom vencu

RTS 08.12.2018
Decembar je mesec darivanja. Turistička organizacija Beograda i vodiči organizuju ovog vikenda ture po Kosančićevom vencu, a dobrovoljni prilog turista ide za decu kojoj život nije baš naklonjen. Beograd je jedna velika tajna čak i za same… »