Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 08.12.2018

Protesti u Francuskoj – manji broj demonstranta na ulicama, uhapšeno 1.150 ljudi

RTS 08.12.2018
Tokom protesta "žutih prsluka" širom Francuske uhapšeno je 1.150 ljudi. Povređeno je 135 ljudi, među kojima je 17 policajaca. Pored Pariza, sukoba sa policijom bilo je i u Bordou, Lionu, Tuluzu, Nantu i drugim većim gradovima. 22.10 – Obilazeći… »

Stampedo u noćnom klubu u Italiji, šest osoba stradalo

RTS 08.12.2018
Šest osoba, od kojih pet tinejdžera i jedna žena, poginulo je dok je 59 osoba povređeno u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone, saopštila je policija. Među poginulima su tri… »

Hronika odložene revolucije

RTS 08.12.2018
Na kongresu CDU u Hamburgu izabrana je Anegret Kramp-Karenbauer, željeni kandidat kancelarke Angele Merkel, za novog partijskog šefa. Komentatori to vide kao potvrdu kontinuiteta dosadašnjeg kursa, kojim je stranke sistematski od 2015. godine… »

Rohani: Iranu sankcije, a Zapadu droga, izbeglice i bombe

RTS 08.12.2018
Predsednik Irana Hasan Rohani kaže da bi Zapad mogao da zadesi "potop" droga, izbeglica i terorističkih napada ukoliko ponovo nametnute američke sankcije oslabe sposobnost Irana da obuzdava ove probleme, prenosi "Rojters". "Upozoravam one koji nameću… »

Maler: Manafort lagao pred federalnim istražiteljima

RTS 08.12.2018
Bivši šef predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa, Pol Manafort, lagao je pred federalnim istražiteljima u vezi sa isplatom i kontaktima koje je imao sa zvaničnicima Trampove administracije, objavio je specijalni savetnik Robert Maler koji… »

Putin: Svet se brzo transformiše, ne smemo zaostati

RTS 08.12.2018
Svet je u stanju moćne transformacije koja se dinamično odvija i ukoliko Rusija ne shvati na vreme šta i kako treba da radi, postoji mogućnost da zauvek bude u zaostatku, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. "Svet je u celini u stanju… »

Preminula najpoznatija ruska aktivistkinja za ljudska prava

RTS 08.12.2018
Ljudmila Aleksejeva (91), najpoznatija ruska aktivistkinja za ljudska prava, preminula je u bolnici u Moskvi, saopštili su ruski zvaničnici. Aleksejeva je bila pionir u borbi za ljudska prava i višedecenijski disident u SSSR i Rusiji, tražeći… »