Izvor: RTV Novi Pazar/Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Izabrano novo rukovodstvo BNV-a

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Bošnjačko nacionalno vijeće je na današnjoj sednici dobilo četiri potpredsednika, imenovano je i novo rukovodstvo Izvršnog odbora. Izabrani, u skladu sa zakonom će te funkcije obaljvljati naredne četiri godine koliko traje mandat ovog nacionalnog… »

PATRIOTSKI SAVEZ BOŠNJAKA OSUJETIO JE ZUKORLIĆEV POKUŠAJ DA OSPORI LEGITIMITET I LEGALITET VIJEĆA

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Bošnjačko nacionalno vijeće održalo je danas nastavak prve sjednice na kojoj je potvrđen izbor predsjednika Vijeća i na kojoj su izabrani potpredsjednici Vijeća i predsjednik, potpredsjednik i članovi Izvršnog odbora Vijeća. Odluka o… »

Nastavak prve sednice BNV-a u toku

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Nastavljena je prva sednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na kojoj se bira organi upravljanja ovog nacionalnog organa. Za predsednika je ranije izabran diplomirani sociolog iz Tutina Esad Džudžo, koji i presedava sednicom. Nastavak prve sednice BNV… »

Pomoć preduzećima za uvoz “pametne tehnologije” 6.000 evra

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Privredna komora Srbije pozvala je mikro, mala i srednja preduzeća u Srbiji koja žele da uvezu “pametna” rešenja i novu tehnologiju a kako bi unapredili svoju proizvodnju, da se jave Komori i osvoje “subvenciju” od 6.000 evra. Izabraće se tri… »

Danas kiša i temperatura do 10 stepeni, a sutra JOŠ TOPLIJE

RTV Novi Pazar 08.12.2018
U Srbiji se danas očekuje naoblačenje s kišom, na planinama i sa snegom, koje će ujutru i pre podne zahvatiti sever i zapad zemlje, a u toku dana će se proširiti na ostale krajeve uz istovremeni prestanak padavina sa severozapada. Duvaće slab i… »

Svi putni pravci prohodni, nema zastoja i prekida

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Saobraćaj u Srbiji tokom jutra je umerenog intenziteta, svi putni pravci prvog i drugo reda u zemlju su prohodni, a vanrednih zastoja i prekida nema. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, prvi dan vikenda prema najavama meteorologa, obeležiće… »

Formirani svi nacionalni saveti nacionalnih manjina

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Svi nacionalni saveti nacionalnih manjina – ukupno 22 – konstituisani su u zakonski predviđenom roku, a očekuje se da će do početka januara oni usvojiti Statute i izabrati predsednike i članove ostalih tela, kaže pomoćnica za ljudska i… »

Ministar: Veće plate za policiju jer poštujemo njihov rad

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da će od 10 milijardi dinara više u budžetu za njegovo ministarstvo imati koristi svi koji su u tom ministarstvu zaposleni, a da će najveći deo tog novca ići na povećanje plata… »