Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Ceca održala koncert u Kosovskoj Mitrovici

RTV 08.12.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Srpska pevačica Svetlana Ceca Ražnatović održala je danas u Kosovskoj Mitrovici koncert u znak podrške Srbima na KiM. Na koncertu je bio okupljen veliki broj građana koje ni hladno vreme ni kiša nisu sprečili da dođu… »

Deca sa Kosova i Metohije družila se sa Žandarmerijom

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu druženju pripadnika Žandarmerije sa mališanima sa Kosova i Metohije, koji borave u poseti Beogradu, i decom… »

Ronioci pronašli aviobombu u Savi, nema opasnosti

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Ronioci su u Beogradu pronašli aviobombu u Savi, u blizini Starog mosta, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da će ona biti uklonjena i da nema opasnosti za građane. Bomba je pronađena na dubini od sedam metara, na oko dva metra od… »

Formirani svi nacionalni saveti nacionalnih manjina

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Svi nacionalni saveti nacionalnih manjina - ukupno 22 - konstituisani su u zakonski predviđenom roku, a očekuje se da će do početka januara oni usvojiti Statute i izabrati predsednike i članove ostalih tela, kaže pomoćnica za ljudska i… »

Krkobabić malim farmerima: Samo ujedinjeni opstajete na tržištu

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić kaže za RTS da su zadruge imperativ za male posede i da je malom farmeru i domaćinu jedina šansa da opstane na tržištu da se ujedini. On je dodao… »

Vremeplov: Rođen Jakov Ignjatović

RTV 08.12.2018
NOVI SAD - Na današnji dan 1822. godine rođen je srpski pisac Jakov Ignjatović. Bio je izraziti realista. Posle završenog pravnog fakulteta radio je u rodnoj Sent Andreji kao advokat, a u toku revolucije 1848. bio je poslanik Majske skupštine u… »

Linta: Ogorčenje zbog Đokovićeve čestitke Modriću

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izrazio je danas ogorčenje zbog odluke Novaka Đokovića da čestita hrvatskom fudbaleru Luki Modriću osvajanje nagrade "Zlatna lopta". "Žalosno je da je Novak Đoković na svom tviter profilu… »

Život iz psećeg ugla

RTV 08.12.2018
NOVI SAD - Vlasnik ljubimca treba da bude "vaspitan" kako bi mogao da odgaja svog najboljeg četvoronožnog prijatelja. Nedavni razgovor pisca ovih redova sa vlasnikom američkog staford terijera o "gljivičnim" problemima ovog psa, može da posvedoči o… »