Izvor: SEEbiz arhiva vesti 08.12.2018

Beograd: Hiljade ljudi na protestnoj šetnji protiv nasilja Vučićeve vlasti

SEEbiz 08.12.2018
BEOGRAD - Protestna šetnja "Stop krvavim košuljama" krenula je oko 18.30 sa Studentskog trga ka Terazijama, odakle će učesnici pored Skupštine Srbije prošetati do zgrade Radio-televizije Srbije. Na čelu kolone, koju predvode lideri Saveza za… »

Haradinaj: Protiv Srbije još teže mere

SEEbiz 08.12.2018
PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će protiv Srbije, sem takse od 100 odsto na uvoz srpske robe preduzeti i druge teže mere. "Ima i drugih mera koje se mogu dogoditi, koje nisu tarifne. Videćete kada dođe do njih", izjavio je… »

Najmanje šest mrtvih u stampedu u noćnom klubu u Italiji

SEEbiz 08.12.2018
FIRENZA - Najmanje šest osoba poginulo je, a deseci su ozlijeđeni u stampedu u talijanskom noćnom klubu koji se dogodio tijekom noći, javlja CNN. Do stampeda je došlo rano jutros u noćnom klubu Lanterna Azzura u gradu Corinaldo, oko 140 kilometara… »

Ljajić: Posledice uvođenja takse jako velike, čak i sutra da bude ukinuta

SEEbiz 08.12.2018
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je trgovina sa preduzetnicima na Kosovu i Metohiji u potpunosti obustavljena posle odluke Prištine da taksu na uvoz robe iz centralne Srbije poveća na 100 odsto… »

Potpredsjednica Huaweija Meng Wanzhou mogla bi biti osuđena na 30 godina zatvora

SEEbiz 08.12.2018
TORONTO - Financijska direktorica i potpredsjednica kineske kompanije Huawei Meng Wanzhou mogla bi biti osuđena na kaznu do 30 godina zatvora pod optužbom za prevaru u vezi sa kršenjem sankcija SAD Iranu, javio je BBC. Mediji su ranije javili da je… »

Tržište nekretnina u Srbiji sve aktivnije

SEEbiz 08.12.2018
BEOGRAD – Tržište nekretnina u Srbiji je sve aktivnije, povećana je prodaja, a cene stanova su u prethodne tri godine skočile i do 40 odsto u pojedinim delovima Beograda i nešto su više u odnosu na druge velike gradove u regionu, kažu stručnjaci… »

Američki fond hoće da kupi po 20% Telekoma i Komercijalne banke

SEEbiz 08.12.2018
BEOGRAD - U maju ove godine skoro neprimećeno je prošla poseta bivšeg državnog sekretara SAD Johna Kerryja i američkog investitora Tima Collinsa Srbiji kada su razgovarali i sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i sa predsednicom Vlade Anom… »

Milovanović: Bio sam prinuđen da prodam Kopernikus

SEEbiz 08.12.2018
BEOGRAD - Novi vlasnik TV Prva i 02 Srđan Milovanović izjavio je da nikada nije želeo da izađe iz posla sa kablovskim operaterom i da je na to bio prinuđen ugovorom sa većinskim vlasnikom Kopernikusa, englesko-poljskim investicionim fondom Abrisom… »

Vlada predložila predstavnike u Luci Bar

SEEbiz 08.12.2018
PODGORICA - Vlada je za predstavnike državnog kapitala u Odboru direktora Luke Bar predložila Nedžiba Ibrišimovića, Vladana Radonjića, Biljanu Jakić i Vojina Žugića. Vlada je na današnjoj sjednici, u okviru kadrovskih pitanja, predložila… »

Koprić: Kuščevićevo ministarstvo izgubilo kontakt sa strukom

SEEbiz 08.12.2018
ZAGREB - O reformi uprave u Novom danu televizije N1 govorio je Ivan Koprić, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu i stručnjak za javnu upravu. Kako vam se čini ova reformska godina? Vlada je sa sjednice u Karlovcu uputila prijedlog izmjena i… »