Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 08.12.2018

Tramp: Pitajte Hilari Klinton za Rusiju

Sputnik 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je u celini zadovoljan tokom istrage o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. „U vezi sa istragom specijalnog tužioca SAD Roberta Milera: veoma smo zadovoljni onim što čitamo… »

Trampov najbliži saradnik napušta Belu kuću

Sputnik 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da će šef kabineta Bele kuće Džon Keli otići s te pozicije do kraja godine, javlja Si-En-En. Tramp je tu vest objavio pred novinarima pre nego što je otišao na utakmicu američkog fudbala između ekipa vojske… »

Putin: Svet je u stanju moćne transformacije (video)

Sputnik 08.12.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u subotu da je svet u stanju moćne transformacije koja se dinamično odvija i da, ukoliko Rusija ne shvati na vreme šta i kako treba da radi, postoji mogućnost da zauvek bude u zaostatku. „Svet je u celini… »

Udri, pucaj, pali: Najdramatičniji trenuci ustanka u Parizu u manje od dva minuta (video)

Sputnik 08.12.2018
Pariz je danas bio poprište dramatičnih prizora. Hiljade demonstranata sručilo se u srce glavnog grada Francuske tokom četvrte nedelje nasilnih protesta, a dočekali su ih do zuba naoružani policajci. Najdramatičnije trenutke protesta pogledajte u… »

Erdogan: Naša policija je humana u poređenju s francuskom

Sputnik 08.12.2018
Ankara sa zabrinutošću prati događaje u Francuskoj i protivi se haosu kao rezultatu protesta „žutih prsluka“ i upotrebi prekomerne sile protiv demonstranata, izjavio je u subotu predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. Protesti takozvanih… »

Simonjanova: Nužno pojednostaviti dobijanje ruskog državljanstva za žitelje Donbasa

Sputnik 08.12.2018
Glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan izjavila je da se nada da će Državna duma Rusije uneti izmene u zakone kojima će biti uprošćen proces dobijanja ruskog državljanstva za žitelje Donbasa i drugih… »

Cipras: Grčka razvija odnose s Rusijom nezavisno od NATO-a

Sputnik 08.12.2018
Grčko-ruske veze imaju davnu tradiciju, one su u interesu dveju zemalja, a Grčka namerava da ih razvija nezavisno od svog članstva u NATO-u, upravljajući se samo nacionalnim interesima, napisao je premijer Grčke Aleksis Cipras u tekstu o svom… »

Incident s horom „Aleksandrov“ u Poljskoj (video)

Sputnik 08.12.2018
Dvojica proukrajinskih aktivista iskočila su na scenu tokom nastupa Ansambla pesama i igara Ruske armije „Aleksandrov“ u poljskom gradu Bigdošu i pokušala da prekinu koncert. Incident se dogodio 7. decembra. Kada su umetnici izvodili pesmu „Sveti… »

Novi podaci FSB: Glavni cilj ukrajinske provokacije Krimski most

Sputnik 08.12.2018
Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je u subotu da je glavni cilj incidenta s vojnim brodovima Ukrajine, koji se dogodio 25. novembra u Kerčkom moreuzu, bio Krimski most. Prema novim informacijama ruske specijalne službe, ukrajinski brodovi… »

Tramp: „Žuti prsluci“ hoće predsednika poput mene, volim Francusku

Sputnik 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp priznao je u subotu da voli Francusku, u kojoj su u toku protesti pokreta „Žuti prsluci“, izjavivši da učesnici demonstracija žele šefa države kakav je on sam. The Paris Agreement isn’t working out so well for… »