Izvor: Srbija danas/Svet arhiva vesti 08.12.2018

Bezobrazna provokacija! Američki špijunski avioni iznad ruskih baza, sprema se repriza hmejmima? (foto/mapa)

Srbija danas 08.12.2018
Ovaj let nastupio je posle izjave ruskih zvaničnika da američki avion Posejdon 8 upravlja napadima bespilotnih letelica na rusku bazu Hmejmim. Protiv-podmornički avion Američke mornarice Posejdon P8 izveo je letove iznad obale Sirije, i tom prilikom… »

Opsadno stanje, besni rat u Parizu! "Žuti prsluci" marširaju, policija se sukobila sa demonstrantima! Više od 480 ljudi…

Srbija danas 08.12.2018
Nekoliko stotina demonstranata iz pokreta "Žutih prsluka" maršira niz Aveniju Jelisejskih polja u centru Pariza, a jake snage policije nastoje da ih odbiju, javljaju francuski mediji. Nekoliko stotina demonstranata iz pokreta "Žutih prsluka" maršira… »

Snimak nasilja u školi zgrozio svet: Pogledajte kako učenica maltretira profesora i odeljenje! (video)

Srbija danas 08.12.2018
Društvenim mrežama širi se snimak na kom je prikazano nasilje učenice nad profesorom. Jedna srednjoškolka (17) iz Južne Karoline je uhapšena pošto se društvenim mrežama proširio video snimljen u njenoj školi na kome se vidi kako ona stoji na… »

Putin razgovarao sa Netanjahuom o Siriji, tražio mu jednu stvar

Srbija danas 08.12.2018
Izrael je više puta upozorio da neće dozvoliti da se Iran i šiitske milicije učvrste za stalno u posleratnoj Siriji. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru rekao premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu da moraju unaprediti vojnu… »

Protest U Poljskoj: "Probudite se, vreme je da spasimo svoj dom"

Srbija danas 08.12.2018
Hiljade aktivista za zaštitu životne sredine ispunile su ulice Katovica u Poljskoj gde se održava konferencija o klimi Ujedinjenih nacija. Uz geslo "Marš za klimu: Probudite se! Vreme je da spasimo svoj dom!" oko 3.000 aktivista u borbi protiv… »

Muškarac (47) mamio devojčicu (6) slatkišima i igračkama na Božićnom vašaru u Engleskoj: Prolaznici u poslednjem…

Srbija danas 08.12.2018
On je detetu nudio đakonije, kako bi je ubedio da se udalji iz mase. Sa slatkišima i igračkama pokušao je 47-godišnji muškarac da namami devojčicu (6), kako bi je kidnapovao usred Božićnog vašara u Egamu, u Engleskoj. Snage reda raspoređene u… »

Putin poručio: Važna uloga "Ujedinjene Rusije" u jačanju suvereniteta zemlje

Srbija danas 08.12.2018
Stranka "Ujedinjena Rusija" trebalo bi pažljivo da prati etičko ponašanje kako bi sprečila grubost i aroganciju na svim nivoima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On je tokom 18. godišnje konvencije političke stranke "Ujedinjena Rusija"… »

Protest u Tirani: Studenti odbili predloge vlade i podršku opozicije

Srbija danas 08.12.2018
Studenti državnog univerziteta koji su protestovali u Tirani odbili su ponudu da pregovaraju sa vladom, navodeći da njihovi zahtevi prvo moraju da se ispune, prenosi AP. Tokom protesta blokirali su glavnu ulicu ispred Ministarstva obrazovanja, a neki… »

Dala mužu pilule za spavanje jer nije mogla da izdrži njegov seksualni apetit: Policija otkrila jezivu istinu!

Srbija danas 08.12.2018
Žena stara 62 godine osuđena je na sedam godina zatvora nakon što je utvrđeno da je tabletama ubila svog partnera, zbog, kako je priznala, njegovog seksualnog apetita. Silva M. (62) optužena je da je u porodičnoj kući u Salcburgu, svom partneru… »

Krvave ruke do lakata! Ozloglašenog koljača iz Albanije stigao metak pravde na Eufratu

Srbija danas 08.12.2018
Jedan od glavnih komandanata Islamske države ubijen je u borbama u Siriji. Abu Usama al-Albani je poginuo u borbi sa sirijskom vojskom u blizini Hadžina, a njegov identitet je potvrđen, sa obzirom da je u pitanju osoba koja je bila poznata sirijskim… »