Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 08.12.2018

Medojeviću pozlilo u zatvoru, hitno prebačen u bolnicu

Vesti online 08.12.2018
Poslaniku Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću je pozlilo i prebačen je iz zatvora u Spužu u Kliničko-bolnički centar (KBC), naveo je njegov partijski kolega Slaven Radunović na svom Fejsbuk profilu. "Upravo smo obavešteni da se Nebojši… »

Gradonačelnik Zagreba hitno hospitalizovan

Vesti online 08.12.2018
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić hitno je hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru Zagreb zbog plućne embolije. Bandić je juče hospitalizovan u jedinici za intenzivnu negu Klinike za plućne bolesti Jordanovac. To je posledica, kako smatraju… »

Hrvatska odbacuje optužbe da se meša u unutrašnja pitanja BiH

Vesti online 08.12.2018
Hrvatska je danas odbacila optužbe trojice bivših predstavnika međunarodne zajednice u BiH da se meša u unutrašnja pitanja te države i optužila ih da su oni delimično krivi što hrvatski narod nije ravnopravan s bošnjačkim i srpskim. Bivši… »

Protesti i u Mađarskoj: Nećemo ropski zakon o radu!

Vesti online 08.12.2018
Hiljade Mađara protestovale su danas u Budimpešti protiv novog predloga zakona o radu koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže do 400 sati prekovremenog rada godišnje. Kritičari ovog predloga taj zakon nazivaju "ropskim", prenosi Rojters… »

Zatiranje Srba u Hrvatskoj (14): U Splitu oteto sve srpsko

Vesti online 08.12.2018
Lučki gradić iz starorimskog perioda, poznat po Dioklecijanovoj palati i crkvi Svetog Duje, Split je doživeo ekspanziju tek posle Drugog svetskog rata, u vreme postojanja SFRJ. Samo u periodu od 1948. do 1991. ovaj grad je učetvorostručio svoje… »

Bludni komšija ubio učenicu?

Vesti online 08.12.2018
Nemačka policija uhapsila je Alija K. (43), nemačko-turskog državljanina za kojeg se sumnja da je još pre 12 godna oteo, silovao, a zatim u Berlinu ubio Džordžinu Kriger (16), učenicu čija je majka Vesna poreklom iz Hrvatske. Da li je time rešen… »