Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 08.12.2018

Teška noć za Pariz, grad "gori" od demonstranata (VIDEO)

Vesti online 08.12.2018
Centar Pariza blokiran je zbog novih žestokih antivladinih demonstracija pokreta „žutih prsluka“. Posle celog dana žestokih sukoba hiljada demonstranata i policije, Pariz ulazi u tešku noć. U međuvremenu, podršku im je uputio niko drugi do… »

Objavljen snimak krvavog stampeda u Italiji (VIDEO)

Vesti online 08.12.2018
Uznemirujući snimak stambeda u noćnom klubu u blizini Ankone objavljen je u medijima. U krvavom stampedu poginulo je šest osoba. Šest osoba, od kojih pet maloletnika, poginulo je dok je najmanje 50 osoba povređeno u stampedu koji je izbio kasno… »

"Ništa se ne menja, naslednica Merkelove nema pojma o Srbiji"

Vesti online 08.12.2018
Novinar srpske redakcije Dojče velea Nemanja Rujević rekao je za B92.net da nova predsednica CDU Anegret Kramp Karenbauer nema pojma o Srbiji i regionu. On je istakao i da po stilu i nastupu nema bitnih razlika između Angele Merkel i njene naslednice… »

Objavljeni prvi zvuci s Marsa - "drugačiji od svega što smo čuli na Zemlji" (VIDEO)

Vesti online 08.12.2018
Sonda InSajt koja se od prošle nedelje nalazi na površini Marsa, snimila je zvuke marsovskog vetra, tutnjavu niske frekvencije. Snimak je objavio NASA centar za razvoj. Procenjuje se da je vetar bio brzine 16 do 24 kilometara na sat, a naučnici navode… »

Putin: Svet je u stanju moćne transformacije

Vesti online 08.12.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u subotu da je svet u stanju moćne transformacije koja se dinamično odvija i da, ukoliko Rusija ne shvati na vreme šta i kako treba da radi, postoji mogućnost da zauvek bude u zaostatku. - Svet je u celini… »

Napeto na granici: Albanski "živi lanac" zbog autobusa iz Grčke (VIDEO)

Vesti online 08.12.2018
Na grčko-albanskoj granici danas je došlo do jačanja napetosti, jer su albanski policajci zaustavili desetine grčkih građana koji su hteli da uđu u tu zemlju da bi prisustvovali parastosu Grku Konstantinosu Kacifasu. Kacifas je ubijen 28. oktobra u… »

Tramp: Tužioci nisu našli dokaze o dosluhu sa Rusijom

Vesti online 08.12.2018
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da tužioci uprkos dugoj i skupoj istrazi nisu pronašli dokaze o navodnom ruskom mešanju u njegovu kampanju za predsedničke izbore 2016. godine. Dan pošto su američki tužioci predočili detalje o… »

Ukrajina: Zabraniti ruskim brodovima ulazak u luke EU i SAD

Vesti online 08.12.2018
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko zatražio je od međunarodne zajednice da zabrani ruskim brodovima da uplovljavaju u luke na teritoriji SAD i zemalja Evropske unije. Kako je u intervjuu za televiziju "Foks njuz" rekao, Rusija blokira plovidbu u… »

FSB o incidentu sa brodovima: Spremili su oružje

Vesti online 08.12.2018
Tokom incidenta u Kerčkom moreuzu, ukrajinski brodovi su u status borbene gotovosti, sa oružjem, ušli u trenutku kada se u blizini nalazilo 166 civilnih brodova. To je izjavio zamenik načelnika sektora Obalske straže Pogranične službe ruskih snaga… »

Da li će biti optužnica zbog trgovine organima? Ima dokaza, fali volja

Vesti online 08.12.2018
Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije, upozorava da vreme curi i da će Specijalno tužilaštvo za zločine OVK za nekoliko meseci doneti odluku da li podiže ili odustaje od optužnica za "Žutu kuću". Navodi da… »