Arhiva vesti » petak 14. decembar 2018

Haradinaj na srpskom: Vojska Kosova će biti na severu; Sa vojskom Srbije u NATO

Večernje novosti 14.12.2018
Haradinaj poručio da tzv. vojska Kosova neće biti okrenuta protiv svojih građana, jer su i na jugu kao i na severu oni kao kod svoje kuće. Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, rekao je novinarima, nakon usvajanja seta zakona, koji iniciraju transformaciju KBS u... »

ABA: Zadar upisao prvi trijumf kod kuće

Sportske.net 14.12.2018
Ubedljiva pobeda hrvatskog kluba u 11. kolu regionalnog takmičenja. Košarkaši Zadra slavili su u dvorani "Krešimir Ćosić" protiv Igokee rezultatom 95:80 (30:19, 17:26, 25:18, 23:17). Već na startu je domaćin najavio dobru partiju, ubacili su 30 poena i na odmor otišli sa 11 poena viška.... »

Stoltenberg izrazio žaljenje zbog zakona o transformaciji KBS i pozvao na uzdržanost

Beta 14.12.2018
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izrazio je danas žaljenje zbog odluke kosovskog parlamenta da usvoji zakone o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga uprkos zabrinutosti koju je zbog toga izneo taj vojni savez i ponovio da nije dobar trenutak za takav potez. Stoltenberg je pozvao sve... »

Opozicioni savezi i stranke Srbije potpisali zajedničke uslove za slobodne i fer izbore

Beta 14.12.2018
Predstavnici više opozicionih saveza, stranaka i pokreta potpisali su danas u Beogradu dokument o zajedničkim uslovima za sprovodjenje slobodnih i poštenih izbora. Dokument su potpisali predstavnici Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije, Socijaldemokratske stranke, Nove stranke,... »

Uoči glasanja o kosovskoj vojsci – Srbi protestuju, euforija u Prištini

RTS 14.12.2018
RTS: Uoči glasanja o kosovskoj vojsci – Srbi protestuju, euforija u Prištini
Danas će se na redovnoj sednici kosovskog parlamenta naći tri nacrta zakona: Zakon o kosovskim bezbednosnim snagama, Zakon o službi u kosovskim bezbednosnim snagama i Zakon o ministarstvu odbrane. Reč je o rešenjima kojima će biti omogućena transformacija KBS u kosovsku vojsku. Srbi očekuju... »

Rusija: Odluka Prištine grubo krši rezoluciju 1244

Večernje novosti 14.12.2018
Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da odluka Prištine o transformiranju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku predstavlja "grubo kršenje" rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244. Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da odluka Prištine o transformiranju... »

Drecun: Formiranje vojske Kosova završetak legalizacije terorističke OVK

Danas 14.12.2018
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da Priština ima podršku SAD i vodećih NATO zemalja i da očekuje da će danas biti usvojeni zakoni kojima će biti omogućena transformacija Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku. Drecun je za RTS rekao da će kosovska... »

Zabelelo se širom Srbije

Dnevnik 14.12.2018
BEOGRAD: Sneg slabog i umerenog intenziteta danas pada u većim delovima Srbije, pa su se "zabeleli" Novi Sad, Beograd, Sremska Mitrovica, Valjevo, Kragujevac. Sneg pada i u Loznici, Leskovcu, Zaječaru, Sjenici. Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, snežne padavine su zahvatile i Kopaonik, Zlatibor i... »

Srbija postala stalna članica CERN-a

Radio 021 14.12.2018
Srbija je postala stalna članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN. To je odlučeno jednoglasnim usvajanjem rezolucije Saveta ove organizacije u Ženevi. Uz Izrael, Švajcarsku i Norvešku, Srbija je četvrta zemlja koja nije u EU, a punopravna je članica ove prestižne naučne... »

BBC: Kosovo znatno skrenulo sa evroatlantskog puta

Vesti online 14.12.2018
Britanski Bi-Bi-Si danas piše o glasanju u kosovskom parlamentu o formiranju tzv. vojske Kosova, ocenjujući da je Priština, ako je i dalje na evroatlantskom putu, značajno skrenula sa njega u poslednje vreme. Najnoviji događaji, ocenjuje BBC, predstavljaju odstupanje od dugogodišnjeg statusa... »

©2019 Netmark d.o.o.