Arhiva vesti 14.12.2018

Poslanici u Prištini usvojili zakone o transformaciji KBS u vojsku Kosova

RTS 14.12.2018
Kosovski parlament jednoglasno izglasao tri zakona: zakon o kosovskim bezbednosnim snagama, zakon o službi u kosovskim bezbednosnim snagama i zakon o ministarstvu odbrane. Time se omogućava transformacija KBS u kosovsku vojsku, ali ime snaga neće biti… »

Zadar pobedio Igokeu

Beta 14.12.2018
Košarkaši Zadra pobedili su večeras na svom terenu Igokeu sa 95:80 (30:19, 17:26, 25:18, 23:17) u prvoj utakmici 11. kola ABA lige. Zadar je dobrom igrom u prvoj četvrtini stigao do dvocifrene prednosti, medjutim, Igokea je uspela da uzvrati i da na… »

Svetske agencije o tzv. kosovskoj vojsci: Podrška SAD, protivljenje NATO

RTV 14.12.2018
PRIŠTINA - Svetske agencije prenele su danas vest iz Prištine o usvajanju zakona o formiranju kosovske vojske, a italijanska Ansa navodi da su tu odluku otvoreno podržali SAD, Velika Britanija i Nemačka, dok su NATO i EU izrazili značajno… »

Opozicioni savezi i stranke Srbije potpisali zajedničke uslove za slobodne i fer izbore

Novi magazin 14.12.2018
Predstavnici više opozicionih saveza, stranaka i pokreta potpisali su danas u Beogradu dokument o zajedničkim uslovima za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora. Dokument su potpisali predstavnici Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije… »

Vučić na nepoznatoj lokaciji obišao jedinice Vojske Srbije

Večernje novosti 14.12.2018
Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je na nepoznatoj lokaciji obišao jedinice Vojske Srbije. Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je na nepoznatoj lokaciji obišao jedinice Vojske… »

Kfor bi trebalo da spreči i razoruža kosovsku vojsku

Vesti online 14.12.2018
"Ako bi se poštovala Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 onda bi Kfor trebalo da spreči i razoruža kosovsku vojsku", istakao je austrijski političar David Štokinger povodom odluke kosovske skupštine o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga… »

Rusija: Odluka Prištine grubo krši rezoluciju 1244

Beta 14.12.2018
Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da odluka Prištine o transformiranju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku predstavlja "grubo kršenje" rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244. U saopštenju se navodi da je cilj odluke o stvaranju… »

Sneg širom Srbije: Zabeleli se Beograd, Sremska Mitrovica, Valjevo, Kragujevac

Večernje novosti 14.12.2018
Prema prognozi, u Srbiji će večeras, tokom noći i u subotu, u većini krajeva biti formiran snežni pokrivač, od 5 do 10 cm. Više snega očekuje se na severu i zapadu zemlje. Sneg slabog i umerenog intenziteta danas pada u većim delovima Srbije, pa… »

Srbija ponovo članica CERN-a

Večernje novosti 14.12.2018
Naša država primljena u organizaciju U Ženevi, kojoj je bila jedan od osnivača. SRBIJA je postala 23. punopravna članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN, čiji je bila jedan od osnivača. Ovo je u petak odlučeno u Ženevi, gde… »

Bi-Bi-Si: Kosovo znatno skrenulo sa evroatlantskog puta

RTS 14.12.2018
Britanski Bi-Bi-Si danas piše o glasanju u kosovskom parlamentu o formiranju tzv. vojske Kosova, ocenjujući da je Priština, ako je i dalje na evroatlantskom putu, značajno skrenula sa njega u poslednje vreme. Najnoviji događaji, ocenjuje Bi-Bi-Si… »