Automobili arhiva vesti 16.12.2018

Vama možda ne smeta, ali drugim vozačima može da napravi veliku štetu

B92 16.12.2018
Iako mnogi vozači to ne rade, veoma je važno da pre vožnje uklonite sav sneg sa vašeg automobila. Prilično je sebično voziti se okolo sa naslagama snega i leda na automobilu. Policija ne sankcioniše ovakvo ponašanje, pa mnogi od nas to koriste da… »

Oprez: Sneg, led i magla na mnogim putevima u Srbiji

Vesti online 16.12.2018
Većina puteva u zemlji je prohodna. Zimska oprema je obavezna. Saobraćaj u Srbiji je zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu znatno otežan.Posebno se upoziravaju vozači koji planiraju put u planinske predele da moraju biti spremni na usporenu… »

Aston Martin radi na novom šestocilindarskom agregatu

Auto blog 16.12.2018
Aston Martin radi na razvoju novog, rednog šestocilindarskog agregata sa hibridnom tehologijom. Navodi se da će taj agregat biti zamena za četvorolitarski V8 čiji je konstruktor AMG. Naime, izvor blizak britanskom proizvođaču automobila je u jednom… »

Primer dobrog dizajna: Fića deo izložbe u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku!

Srbija danas 16.12.2018
Legendarni auto! Njujorški Muzej moderne umetnosti (MoMA) je jedan od najuticajnijih na svetu, a izabrao je klasik Fiat 500 F kao deo izložbe "Vrednosti dobrog dizajna" koja počinje 10. februara i traje do 27. maja 2019. Izložba se fokusira na… »

Kako se klepa raonik i koliko je danas njegov rok upotrebe?

Moj auto 16.12.2018
Poljoprivreda se sve više razvija, pa ipak - kojom god granom da se bavite, najpre morate da zabodete plug u zemlju i poorete. Da bi obrada zemlje bila što kvalitetnija, uz minimalno potrošene resurse u vidu goriva i habanja mašine, a na kraju i… »

Vesti iz Formule 1

Auto blog 16.12.2018
"Monca" ukida šikanu da bi bila još brža Legendarna „Monca“ mogla bi da dobije novi izgled pred svoju stogodišnjicu koja će biti obeležena 2022. godine, prenosi „Gazeta delo Sport“. Auto-moto savez Italije planira radikalne promene, koje… »

VIDEO: Na korak od sigurne smrti, žena s detetom za dlaku izbegla nalet kamiona

Auto blog 16.12.2018
Kamera je pre nekoliko dana zabeležila neverovatnu saobraćajnu nesreću u kojoj su žena i dete uspeli da izbegnu nalet šlepera i sigurnu smrt. Šokantan video donosi snimak saobraćajne nesreće iz Vijetnama u kojoj je vozač šlepera zbog izbegavanja… »

Uslov vozačima kombija: Za kategoriju D1 obuka samo u Bečeju

Total car 16.12.2018
Da bi nastavili sa prevozom putnika, vozači kombija moraće da, prema Izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, ispune nekoliko zahteva, od kojih jedan kažu, i pored najbolje volje – ne mogu! – Jedan od uslova za… »

Pola miliona dolara se rasulo po putu, vozači odneli 300.000

Auto blog 16.12.2018
Iz oklopnog vozila za prevoz novca na auto-putu u američkoj saveznoj državi Nju Džersi ispala su dva džaka sa više od 500.000 dolara, a policija je uspela da pronađe svega 205.000, dok su ostatak pokupili vozači koji su išli iza kamiona. U… »

U Srbiji nigde nema obuke za D1

Auto blog 16.12.2018
Srbija nema nijednu auto-školu koja organizuje obuku za upravljanje kombijem za prevoz putnika. Auto-škola u Bečeju je bila jedina gde se sticala dozvola kategorije D1, ali su ti časovi obustavljeni pre nešto više od mesec dana. Na ovaj potez, kako… »