Beograd arhiva vesti 16.12.2018

Očišćene ulice prvog prioriteta, ali biće minus osam

Mondo 16.12.2018
Iako je sneg padao gotovo 30 sati neprekidno, ulice prvog prioriteta, one kojima saobraća gradski prevoz redovno su čišćene, kaže Goran Vesić. Na ulice je, kako tokom jučerašnjeg dana, tako i u toku prethodne noći bačeno oko 3.000 tona soli… »

Srbija pod snegom, od srede toplije

RTV 16.12.2018
NOVI SAD - U Srbiji je i danas sneg nastavio da pada, a saobraćaj uglavnom funkcioniše bez zastoja, mada usporenije zbog zimskih uslova. Sneg koji pada neprestano 48 sati doveo je do formiranja snežnog pokrivača od 40 centimetara. Iako radnici… »

Saobraćajem po zonama protiv gužvi na ulicama

Politika 16.12.2018
Od januara će početi postavljanje i uvezivanje pametnih senzora, kamere i umrežavanje semafora kako bi se u određenom delu grada omogućilo više zelenih talasa. – Pratiće se navike vozača kako bi moglo da se predvidi stanje na ulicama. Kada… »

Poskupela zimska oprema! Pijace pune lopata, metli, strugalica: Ovo je trenutno najtraženija roba, evo koje su cene

Kurir 16.12.2018
Sneg koji je napadao proteklih dana zadao je glavobolje mnogim sugrađanima - prilazi zgradama, trotoari i kolovozi još su u mnogim krajevima Beograda zatrpani belim pokrivačem, pa su ulični prodavci i pijačari našli način da na tome i zarade. Tako… »

Deset godina Fride

Danas 16.12.2018
„Cantina de Frida“, nezaobilazno mesto na gastro mapi Beograda, u subotu je proslavila deset godina postojanja. Gosti su uživali u egzotičnim jelima Latinske Amerike i Mediterana, smelim kombinacijama ukusa i boja i fantastičnoj listi pića. Kao… »

Radojičić: Minusi donose led

Danas 16.12.2018
Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, obišao je danas radnike javnih preduzeća Zelenila, Čistoće, Beograd puta i Parking servisa na terenu, koji su angažovani na čišćenju snega i osposobljavanju grada. – Putevi prvog prioriteta su sve… »

Zelenilo uklonilo polomljene grane i stabla na 103 lokacije

Danas 16.12.2018
Javno komunalno preduzeće „Zelenilo-Beogrаd“ saopštilo je da su u protekla 24 sata ekipe operаtivnog timа zа hitne intervencije uklonile stаblа i grаne koje su se polomile pod težinom snega nа 103 lokаcije u prestonici. U saopštenju to… »

Humani ljudi udomili pse

Večernje novosti 16.12.2018
JKP "Veterina" i "Purina" organizovali akciju zbrinjavanja životinja. Akciju udomljavanja nezbrinutih pasa juče su u Cetinjskoj ulici organizovali JKP "Veterina" i "Purina". Ljubitelji životinja imali su priliku da učine dobro delo i pruže dom… »

Policija traga za vlasnikom "hamera", čije je vozilo divljalo po Beogradu, a njegov brat se oglasio na društvenim mrežama…

Blic 16.12.2018
Srpska policija raspisala je potragu za Aleksandrom Šotrom (39), vlasnikom "hamera" sa engleskim registracionim tablicama. To vozilo sa (još) nepoznatim vozačem napravilo je haos u Beogradu, divljačkom vožnjom oboren je semafor, a zatim se zakucao u… »

Na današnji dan otvoren kraljev most: Održao se svega sedam godina, a njegovo rušenje krije tragičnu priču

Blic 16.12.2018
Prvi beogradski drumski mosni prelaz preko Save ili Most kralja Aleksandra, pušten je u saobraćaj pre tačno 84 godine. Rušen je zbog Nemaca, a sada se na njegovom mestu nalazi Brankov most. Četiri godine pre svečanog otvaranja, raspisan je javni… »