Izvor: Dojče vele arhiva vesti 16.12.2018

Protiv Vučićevog rijalitija

Dojče vele 16.12.2018
„Stop krvavim košuljama“, „Jedan od pet miliona“, „Hajde da se prebrojimo“. Učesnici su na različite načine nazivali svoj sinoćnji protest. Po zavejanom Beogradu u protestnu šetnju je pošlo iznenađujuće mnogo građana. Svako ko je… »

Da li je ovo istina?

Dojče vele 16.12.2018
Nemački javni servis ARD objavio je video-materijal na osnovu kojeg postavlja pitanje: Da li Hrvatska proteruje migrante u BiH preko „zelene granice“ - dakle ilegalno. MUP Hrvatske se oko toga još nije oglasio. Na tragu prigovora koje nevladine… »

Ko poslednji izađe, neka ugasi svetlo

Dojče vele 16.12.2018
Nedostatak stručne radne snage na Zapadu i Severu Evrope, nezaposlenost na Jugu i Istoku. „Kvalifikovana migracija" je nova čarobna reč. Ali, Istok Evrope time postaje gubitnik, upozorava Norbert Mapes Nidik. Nemačkoj je potrebna stručna radna… »

Nema odustajanja od zaštite klime

Dojče vele 16.12.2018
Pregovori o zaštiti klime, vođeni u protekle dve sedmice u Poljskoj, i ovaj put su bili teški. Bez obzira na sve, treba nastaviti sa održavanjem ovakvih godišnjih mamutskih konferencija, smatra Jens Turau. Da, pitanje koje je ovih dana postavio… »

Klara Cetkin bi se istinski radovala!

Dojče vele 16.12.2018
Berlin je glavni grad i pokrajina Nemačke sa najmanje državnih praznika. Od sledeće godine će se to najverovatnije promeniti. Jer, Berlin bi trebalo da Dan žena, 8. mart obeležava i kao državni praznik. Klara Cetkin bi se sada istinski radovala! Uz… »