Izvor: Insajder arhiva vesti 16.12.2018

SzS: Šta Dijana Hrkalović radi u Guči?; Hrkalović: Došla sam da dam podršku policajcima (VIDEO)

Insajder 16.12.2018
Povodom hapšenja aktivista Saveza za Srbiju tokom današnjih izbora u Lučanima, članovi Predsedništva i aktivisti Saveza otišli su u policijsku stanicu u Guči da traže oslobađanje jednog od aktivista koji je zadržan gde su, kako kažu, sreli… »

Predsednik Srbije na vanrednoj konferenciji u SNS-u saopštio rezultate lokalnih izbora

Insajder 16.12.2018
Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić saopštio je večeras na vanrednoj konferenciji u sedištu SNS nezvanične rezultate lokalnih izbora u Doljevcima, Lučanima, Kuli i Kladovu. Lokalne izbore su obeležili incidenti… »

Vučić o navodnoj ostavci ministra unutrašnjih poslova: Nebojša me je zvao uznemiren

Insajder 16.12.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na večerašnjoj konferenciji za novinare komentarisao i nezvanične informacije koje su objavili pojedini mediji da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponudio ostavku na ovu funkciju premijerki… »

Objavljeni prvi nezvanični rezultati na lokalnim izborima, SNS najviše glasova, SzS devet odsto u Lučanima

Insajder 16.12.2018
Objavljeni su nezvanični konačni rezultati redovnih lokalnih izbora u Lučanima i vanrednim lokalnih izbora u Doljevcu i Kuli. Prema podacima Crte, na lokalnim izborima u Lučanima glasalo je ukupno 11.738 birača, odnosno 71 % građana upisanih u… »

Održani lokalni izbori u Lučanima, Kuli, Kladovu i Doljevcu; U Lučanima najveća izlaznost i najveće tenzije

Insajder 16.12.2018
U opštinama Lučani, Kladovo, Doljevac i Kula održani su lokalni izbori. Opozicija je učestvovala na redovnim izborima u Lučanima, dok je vanredne izbore u ostale tri opštine deo opozicije bojkotovao. U Lučanima do 19 sati, prema podacima CRTE… »

Lokalni izbori: Međusobne optužbe stranaka, isečene gume, privođenja, krivična prijava...

Insajder 16.12.2018
Srpska napredna stranka i Savez za Srbiju se na dan održavanja redovnih lokalnih izbora u Lučanima međusobno optužuju za krađu izbora, razbijanje biračkih kutija i sprečavanje građana da glasaju. MUP je saopštio da je dvoje građana u Kotraži… »

Predizborna atmosfera u Lučanima: Aktivisti u “gostima”, zloupotreba državnih resursa i funkcija (VIDEO)

Insajder 16.12.2018
Današnji izborni dan u Lučanima obeležile su međusobne optužbe SNS i SzS za krađu izbora, razbijanje biračkih kutija i sprečavanje građana da glasaju, a atmosfera je praktično preslikana onoj u predizbornoj kampanji. Od četiri opštine u kojima… »

Žuti prsluci blokirali desetine kružnih tokova širom Francuske

Insajder 16.12.2018
Demonstranti iz pokreta "Žuti prsluci" blokirali su danas desetine kružnih tokova širom Francuske, uprkos tome što je delovalo da njihova inicijativa za ekonomski pravednije društvo gubi na snazi posle pet uzastopnih vikenda protesta. Blokade… »

Novi datum za protest „Stop krvavim košuljama“ – 22. decembar

Insajder 16.12.2018
Iako je prvobitno najavljeno da će naredni protest pod parolama „Stop krvavim košuljama“ i „Jedan od pet miliona“ biti održan 16. januara u Beogradu, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, aktivistkinja Jelena Anasonović je na svom Tviter… »

Jedanaest meseci od ubistva Olivera Ivanovića: Hapšenja nakon zaoštravanja odnosa Beograda i Prištine i potraga za…

Insajder 16.12.2018
Lider Građanske incijative „Srbija, demokratija, pravda“ (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre 11 meseci u severnom delu Kosovske Mitrovice. Nakon nedavnih zaoštravanja odnosa Beograda i Prištine kosovska policija je uhapsila… »