Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 16.12.2018

Obradović: U Lučanima priveden predsednik Izvršnog odbora Dveri

Nedeljnik 16.12.2018
Boško Obradović je rekao da će zatražiti vanrednu sednicu Predsedništva Saveza za Srbiju na kojoj će se raspravljati o izborima u Lučanima, jer danas u toj opštini, kako kaže, traje "akcija hapšenja" opozicionara. Predsednik Pokreta Dveri Boško… »

"Srbija nije uzela ništa tuđe...": Ministarstva kulture Srbije i Crne Gore u polemici o guslama

Nedeljnik 16.12.2018
Kako je nastup guslara u Pekingu zavadio dva ministarstva. U Pekingu je 29. novembra otvoren Kulturni centar Srbije "Ivo Andrić" i tom prilikom je priređena svečanost koju je pratio i kulturno-umetnički program. Jedna od tačaka je bila i muzička… »

Savez za Srbiju u Lučanima: "Naprednjaci vode paralelne spiskove..."

Nedeljnik 16.12.2018
Nešto ranije, SNS saopštila je "da su siledžije iz Saveza za Srbiju u toku prepodneva protivzakonito upali na biračko mesto 25 u Kotraži gde su nasilnim metodama sprečavali građane da glasaju i na divljački način ometali izborni proces" Savez za… »

Savez za Srbiju: Uhapšeno nam je pet aktivista, nema izbora u ovakvim uslovima

Nedeljnik 16.12.2018
SzS je u saopštenju naveo i da će do ispunjenja uslova oko kojih su se saglasili u petak, nastaviti sa protestima u Beogradu. Koalicija opozicionih stranaka okupljena oko Saveza za Srbiju saopštila je da je danas na lokalnim izborima u Lučanima… »

"Privođenja, napadi, paralelni spiskovi": Kako je protekao izborni dan u Lučanima

Nedeljnik 16.12.2018
CRTA je identifikovala, kako je rekao programski direktor Raša Nedeljkov, pritiske na birače, ugrožavanje tajnosti glasanja, neobeležavanje prsta tokom glasanja, ali i manje nepravilnosti – letke na manje od 50 metara od biračkog mesta, upotrebu… »

Izbori u Lučanima, kako je protekao protest u Beogradu, sednica SB UN o Kosovu otvorena za javnost: Vaš brifing za nedelju

Nedeljnik 16.12.2018
Teme dana i naslovne strane dnevnih novina. LOKALNI IZBORI - Danas se u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli održavaju lokalni izbori. Koaliciji opozicionih stranaka okupljenih oko Saveza za Srbiju, izbori u Lučanima će biti prvi na kojima učestvuju… »

Vučić: Ubedljiva pobeda u sve četiri opštine

Nedeljnik 16.12.2018
U Lučanima je, prema Vučićevim rečima, SNS osvojila 66 odsto, a drugoplasirana je koalicija oko Saveza za Srbiju sa nešto više od 9 odsto osvojenih glasova, prema podacima koje je saopštio SNS. Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar… »

Lučani: Do 19 časova glasalo 67,7 odsto građana

Nedeljnik 16.12.2018
Prema saopštenju posmatračke misije CRTA, u Lučanima je do 19h glasalo 11.156 birača. Do 19 časova na lokalnim izborima u Lučanima glasalo je ukupno 11.156 birača, odnosno 67,7 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA… »

"Kosovo sa zvezdicom": Stigao predlog za rešenje taksi iz Brisela

Nedeljnik 16.12.2018
Iz EU zauzvrat traže da prištinske vlasti, u znak dobre volje, pre sutrašnjeg sastanka Saveta za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) u Briselu, privremeno suspenduju primenu odluke o taksama na robu iz centralne Srbije i Bosne i… »

CRTA: U Lučanima do 16 časova glasalo 52 odsto građana

Nedeljnik 16.12.2018
Posmatračka misija CRTA saopštila je da je izašlo 8.702 birača do 16h. Do 16 časova na lokalnim izborima u Lučanima na glasanje je izašlo ukupno 8.702 birača što je 52,8 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je posmatračka misija… »