Izvor: Niške vesti arhiva vesti 16.12.2018

Izbori u Doljevcu počeli bez problema

Niške vesti 16.12.2018
Prema rečima sekretara Opštinske izborne komisije Doljevca Gordane Cvetković pravo glasa na području te opštine ima 14.714 gradjana. Za 37 odborničkih mandata u Doljevcu danas se nadmeće šest izbornih lista – SNS, SPS, PUPS, SRS, JS i GG “Za… »

NIŠ osvanuo pod snegom: Saobraćaj se odvija usporeno, ali nesmetano

Niške vesti 16.12.2018
Sneg koji je sinoć počao da pada oko 21 sat nije iznenadio putare čije su se ekipe istog trenutka našle na terenu. Vozila za čišćenje snega JKP „Medijana“ koje je zaduženo za čišćenje saobračajnica u gradu nalaze na ulicama prvog i drugog… »

Zasedao gradski štab. Situacija na putevima bolja u odnosu na prethodne godine

Niške vesti 16.12.2018
U svakom slučaju pratimo situaciju, redovno izveštavamo građene o stanju na sobraćajnicama i nadamo se da će do kraja dana sve linije biti prohodne“, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na sednici Štaba zimske službe. Prema rečima… »

Zvonko Milošević novi predsednik OKK Konstantina

Niške vesti 16.12.2018
Zvonko Milošević je i do sada bio član UO kluba, a večeras je postao čelni čovek Konstantina, odlukom 39 prisutnih od 46 članova klupske skupštine. Članovi Skupštine kluba zahvalili su se dosadašnjem predsedniku Stefanoviću na svemu što je… »

Starija žena stradala u požaru u Velikom Krčimiru

Niške vesti 16.12.2018
Uzroci požara za sada nisu poznati, ali se zna da je žena živela sama u kući, da je bila vitalna i da je bila solidnog materijalnog stanja pošto je primala penziju. Prema rečima meštana vatrogasci su vatrogasnim vozilom duže od jednog sata gasili… »

Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije i Jovan Milić uručili donaciju Centru „Mara“

Niške vesti 16.12.2018
Tamara Vučić je tokom svog govora u Centru izrazila veliku zahvalnost korisnicima centra, koji su njima u čast priredili i kratki umetnički program, ali je podsetila i na važnost darivanja. Sa druge strane, Jovan je istakao dobru saradnju sa Centrom… »

U UDRUŽENJU POGREBNIKA TVRDE: Usluge pogreba mogu biti i jeftinije

Niške vesti 16.12.2018
Predstavnici Udruženja insistiraju i na primeni Zakona o sahranjivanju i uredbe koji je donešen 14. februara ove godine i koji pogrebna preduzeća na tržištu izjadnačavaju sa javnim, ukoliko ispunjavaju zakonom propisane uslove. To znači da mora da… »

„Bohemia“ novim singlom „Istine“ najavljuje svoj drugi studijski album

Niške vesti 16.12.2018
Muziku i tekst za „Istine“ napisao je Janko Džambas, aranžman potpisuje ceo bend, a u snimanju, miksu i produkciji učestvovao je Robert Telčer, u čijem studiju „Šamarčina“ u Vrbasu je Bohemija snimila i ovaj album. Autorka spota za… »

Izložba „Niški crtež“ na temu „Integracija“ u Oficirskom domu

Niške vesti 16.12.2018
„Kada se govori o integraciji i ulaganjima u kulturu EU se trudi da putem projekata stimuliše zemlje koje su u procesu integracije. Dok evropski političari kada govore o integraciji više misle na asimilaciju. Ovo intenzivno mešanje kultura… »

„Kraljevski top – istorija srpske krune“ na festivalu u Stokholmu

Niške vesti 16.12.2018
Film je premijerno prikazan u bioskopu Kraljevskog dvora na Dedinju 10. jula prošle godine, a govori o nastanku i dramatičnoj sudbini poslednje srpske krune i pratećih regalija, izlivenih od Voždovog topa iz Prvog srpskog ustanka. Snimljen je povodom… »