Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 16.12.2018

Danas se održavaju lokalni izbori u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

Nova ekonomija 16.12.2018
U Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli danas će biti održani lokalni izbori. Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvovaće osam lista, a pravo glasa ima 16.483 birača. Glasaće se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine. Prva na… »

Džef Bezos za nekoliko sekundi zaradi prosečnu godišnju srpsku platu

Nova ekonomija 16.12.2018
Prema najnovijoj studiji, najbogatiji čovek na svetu je šef Amazona Džef Bezos, koji u sekundi zaradi 1.131 evro, odnosno, za nekoliko sekundi, on zaradi godišnju platu Srbina koji ima prosečna primanja. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 98… »

SAD i dalje na vrhu najvećih prodavaca oružja

Nova ekonomija 16.12.2018
SAD su i dalje ubedljivo najveći prodavac oružja u svetu, s 57 odsto učešća na tržištu u 2017. i 42 kompanije u prvih 100 najvećih prodavaca. To se navodi u izveštaju Stokholmskog instituta za istraživanje o međunarodnom miru. "Američke firme… »

U Srbiji više ne postoje auto-škole za obuku kombi vozača

Nova ekonomija 16.12.2018
Srbija nema nijednu auto-školu koja organizuje obuku za upravljanje kombijem za prevoz putnika. Auto-škola u Bečeju je bila jedina gde se sticala dozvola kategorije D1, ali su ti časovi obustavljeni pre nešto više od mesec dana. Na ovaj potez, kako… »

Okončane restrikcije vode u Novom Sadu

Nova ekonomija 16.12.2018
Okončane su restrikcije vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima, jer su radnici sinoć uspeli da završe posao na prespajanju cevovoda sa novosadske i sremske strane na novi Žeželjev most. U javno-komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" za N1… »

Joksimović i Han sutra potpisuju tri finansijska sporazuma

Nova ekonomija 16.12.2018
Ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i komesar EU za susedsku i politiku proširenja Johanes Han potpisaće sutra u Briselu tri finansijska sporazuma (IPA 2107) o pomoći Srbiji. Kako se navodi u saopštenju iz… »

Lidl do sada uzeo oko tri odsto tržišnog učešća

Nova ekonomija 16.12.2018
Kao što je bilo i očekivano, Lidl je dolaskom u Srbiju pre dva meseca uzdrmao tržište maloprodaje, otrgnuvši u prvom momentu od najvećih trgovinskih lanaca u zemlji od tri do četiri odsto od učešća. Procene Komisije za zaštitu konkurencije koja… »

Ovo su poslovi za 25.000 dinara koje ljudi najčešće napuštaju

Nova ekonomija 16.12.2018
Sudeći po oglasima istaknutim na mnogim radnjama, kioscima, buticima, pekarama izvesno je da su mnoga radna mesta gotovo stalno upražnjena. Slobodno bi se moglo reći da za pojedinim radnim mestima uvek postoji potreba, a najčešće je reč o onima za… »

Rumuni na hranu i bezalkoholna pića troše duplo više od evropskog proseka

Nova ekonomija 16.12.2018
Zvanični podaci pokazali su da Rumuni troše dvostruko veći deo svojih prihoda u odnosu na evropski prosek na hranu i bezalkoholna pića. U izveštaju Eurostata, statističke službe EU, navodi se da su Rumuni potrošili na te namirnice 27,8 odsto… »

Vlajčić: Nalazimo se na početku "fašizacije" zemlje

Nova ekonomija 16.12.2018
Spaljena kuća novinara portala Žig info iz Grocke Milana Jovanovića "slika je ljudskih prava u Srbiji", izjavio je u intervjuu FoNetu novinar i esejista Milan Vlajčić, koga je ta scena podsetila na filmove Džona Forda, "u kojima u 19. veku Indijanci… »