Balkan arhiva vesti 29.12.2018

Protest "Pravda za Davida" u Banjaluci: Uhapsite Lukača

N1 Info 29.12.2018
Nekoliko hiljada građana i večeras je šetalo ulicama Banjaluke s Davorom Dragičevićem i Suzanom Radanović, tražeći pravdu za njihovog ubijenog sina Davida. Izvor: N1 Članovi grupe Pravda za Davida okupili su na Trgu Krajine u Banjaluci kako bi… »

Ovaj grad blizu nas je jedan od pet najzagađenijih na svetu

Alo 29.12.2018
Sarajevo se večeras našlo među pet najzagađenijih gradova na svetu, pokazuju podaci sajta "Air Visual". Zagađeniji od Sarajeva samo su Lahore u Pakistanu, Kabul u Avganistanu, Nju Delhi i Kalkuta u Indiji. Kako navodi Klix.ba, kvalitet vazduha u… »

Nije odobrena Vikipedija na crnogorskom

Večernje novosti 29.12.2018
Vikipedija na crnogorskom jeziku, za sada, ne može biti uspostavljena, jer je jezički komitet Vikipedije (LangCom) dao negativno mišljenje. Vikipedija na crnogorskom jeziku, za sada, ne može biti uspostavljena, jer je jezički komitet Vikipedije… »

Tužilaštvo: Pijan ubio partnerku pred njenim maloletnim detetom

N1 Info 29.12.2018
Jedan 36-godišnji Prilepčanac ubio je nožem vanbračnu partnerku pred njenim maloletnim detetom, saopštilo je makedonsko državno tužilaštvo. Kako se navodi, osumničeni je 33-godišnju partnerku ubio kasno sinoć sa nekoliko uboda nožem u grudi u… »

"Ne zovem Plenkovića u posetu dok HR ne promeni stav"

Vesti online 29.12.2018
Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je da Andreja Plenkovića neće zvati u posetu Sloveniji, dok Hrvatska ne promeni stav o arbitraži. Šarec je rekao i da ceni premijera Hrvatske Andreja Plenkovića kao osobu, da razgovara sa njim normalno na… »

Predmet "Dragičević" preuzima Tužilaštvo BiH

Blic 29.12.2018
Republičko i Okružno javno Tužilaštvo Banjaluka razmatraju da predmet “Dragičević” upute Tužilaštvu BiH, kako bi preispitali nadležnost za preuzimanje, rekao je predsednik VSTS Milan Tegeltija. Nakon sastanka koji je održao sa glavnim… »

Linta: Razgovorati o položaju Srba u Federaciji BiH

RTS 29.12.2018
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da je položaj Srba u Federaciji BiH "poražavajući" i da za to odgovornost snosi dosadašnja federalna i kantonalan vlast. Miodrag Linta navodi da bi vlasti u Beogradu i Banjaluci nakon… »

"Kako mi je, to najbolje ja znam": Dodik obišao baku Milju koja je u ratu ostala bez tri sina i supruga

Blic 29.12.2018
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik obećao je danas u Brodu dodatnu pomoć Milji Zečević, majci koja je u odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila tri sina – Petra, Vasu i Milana i supruga Jovana, a četvrti sin Branislav umro je početkom… »

Šarović: Prištinske takse oštetile BiH za 4,5 miliona dolara

Vesti online 29.12.2018
"Bosna i Hercegovina oštećena je za 4,5 miliona dolara otkako je Priština uvela takse na proizvode iz naše zemlje", izjavio je za Klix.ba ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović. Prištinske vlasti su u novembru uvele takse… »

Protestna šetnja "Pravda za Davida", Dodik: Ne protivimo se

Večernje novosti 28.12.2018
Banjalučke "Nezavisne novine" prenosi da su okupljeni građani uzvikivali "Pravda za Davida", a da su na ulicama Banjaluke i večeras bile pojačane policijske snage. Članovi grupe "Pravda za Davida" večeras su ponovo izašli na ulice Banjaluke kako bi… »