Izvor: Blic arhiva vesti 29.12.2018

Protest "stop krvavim košuljama": "Saznali smo da se za 50.000 dinara nekom može zapaliti kuća"

Blic 29.12.2018
Četvrti protest opozicije, koji je najavljen kao građanska protestna šetnja protiv nasilja, počeo je u 18 sati okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. Kolona demonstranata je krenula Makedonskom i Svetogorskom ulicom, prošla… »

Uhapšen muškarac koji je pretio Nataši Jeremić

Blic 29.12.2018
Policija u Beogradu uhapsila je V. D. (68) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. On se sumnjiči da je danas oko 12 časova, u jednoj ulici na Vračaru, uputio verbalne pretnje Nataši Jeremić. Policija je… »

Vojna akcija nakon terorističkog napada: Egipatske snage ubile 40 militanata

Blic 29.12.2018
Egipatske bezbednosne snage ubile su 40 militanata u tri odvojena incidenta na Severnom Sinaju, saopšteno je danas iz egipatskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Saopštenje egipatskog MUP-a objavljeno je dan nakon što su u terorističkom napadu na… »

Junker zabrinut: "Ne znam da li je Rumunija spremna"

Blic 29.12.2018
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izrazio je zabinutost u vezi s predstojećim rumunskim predsedavanjem Evropskoj uniji, iako je Rumunija, kako je naveo, "tehnički dobro pripremljena". Rumunija treba 1. januara da preuzme rotirajuće… »

Nemačka i Danska se spajaju tunelom

Blic 29.12.2018
Nemačke vlasti odobrile su juče izgradnju podmorskog tunela za putni i železnički saobraćaj, koji bi ju povezivao s Danskom, a vrednost projekta je osam milijardi dolara i delom bi bio finansiran iz fondova Evropske unije. Tunel dužine 19 kilometara… »

Ljajić: Sledeća godina izborna ili predizborna, ali ja neću sigurno biti u narednoj vladi

Blic 29.12.2018
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da će sledeće godina svakako biti izborna ili predizborna, i ponovio da se on svakako neće naći u sledećoj vladi bilo da dođe do rekonstrukcije ili izbora. Ljajić je… »

Vučić otvorio novi Hirurški blok u Zdravstvenom centru u Vranju

Blic 29.12.2018
Zdravstveni centar u Vranju dobio je danas novi Hirurški blok, u čiju zgradu i opremu je uloženo devet miliona evra, a nivo zdravstvenih usluga građanima tog okruga zaokružen i unapređen. - Od ponedeljka ćete moći da vidite šta smo radili… »

Ziđin, novi vlasnik RTB, postala je i vlasnik kanadskog giganta koji istražuje bakar i zlato u Srbiji

Blic 29.12.2018
Kineska kompanija Ziđin, koja je novi većinski vlasnik RTB Bor, postala je i novi vlasnik kanadske kompanije Nevsun koja ima pravo istraživanja nalazišta bakra i zlata u Srbiji. Kineska kompanija, naime, saopštila je danas da je ponuda za kupovinu… »

Snažan zemljotres: Potres od čak 6,9 stepeni pogodio Filipine

Blic 29.12.2018
Snažan zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale pogodio je ostrvo Mindanao na jugu Filipina, što je širom regiona izazvalo bojazan od cunamija, ali je upozorenje na veliki talas nakon dva časa povučeno. Još nema podataka o žrtvama ili šteti… »

AP: o posledicama novih taksi po kupce na KiM: Kupci će trpeti posledice zbog odluke Prištine

Blic 29.12.2018
Američka agencija AP prenela je da je predsednik kosovske privredne komore Safet Gerdžaliju upozorio da će kupci na KiM trpeti posledice viših cena, nakon odluke Prištine da proširi takse od 100 odsto i na robu stranih kompanija koje imaju pogone u… »